Ανοίγει σταδιακά το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ, μετά από «κλείσιμο» 32 ωρών λόγω drones

Ανοίγει σταδιακά το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ, μετά από «κλείσιμο» 32 ωρών λόγω drones

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσπάθειες να επαναλειτουργήσει το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ – το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο του Λονδίνου – κάνουν οι αρμόδιες αρχές, μετά από διήμερο "shutdown" που προκάλεσαν δεκάδες μη επανδρωμένα αεροπλανάκια που εντοπίστηκαν να πετούν πάνω από το αεροδρόμιο από το βράδυ της Τετάρτης.

Η διεύθυνση του αεροδρομίου ανακοίνωσε ότι μέσα στην ημέρα έχουν προγραμματιστεί 700 αναχωρήσεις πτήσεων,  ωστόσο το πρόγραμμα μπορεί να αλλάξει οποιαδήποτε στιγμή, αν επανεμφανιστούν drones.

Ωστόσο,σύμφωνα με το Skynews, η πρώτη πτήση απογειώθηκε ήδη σε «διαθέσιμο αεροδιάδρομο», αφού οι αρχές έκριναν ότι είναι πλέον ασφαλής ο εναέριος χώρος. 

Σχεδόν 12.000 επιβάτες παραμένουν εγκλωβισμένοι στους χώρους του αεροδρομίου, λίγο πριν τα Χριστούγεννα και η διεύθυνση κάλεσε όλους όσους ταξιδεύουν, να ενημερώνονται για την πτήση τους από την εταιρία τους πρίν ξεκινήσουν για το αεροδρόμιο. 

Μέχρι στιγμής έχουν κάνει την εμφάνισή τους πάνω από 50 drones, χωρίς να έχει εντοπιστεί ο ή οι χειριστές τους.

Ο  διευθύνων σύμβουλος του αεροδρομίου δήλωσε ότι πρόκειται για  «εγκληματικής δραστηριότητας» ενώ ο  εκπρόσωπος της Τερίζα Μέι  έκανε λόγο για ενέργεια «ανεύθυνη και εντελώς απαράδεκτη», υπενθυμίζοντας ότι αυτό που έγινε είναι παράνομο και τιμωρείται με φυλάκιση πέντε ετών.

Το μυστήριο για τα κίνητρα του χειριστή ή των χειριστών των drones δεν έχει μέχρι στιγμής λυθεί και η αστυνομία σημειώνει ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να αφήνει να εννοηθεί ότι η παράλυση αυτή ενός εκ των πιο πολυσύχναστων αεροδρομίων της Ευρώπης είναι μια τρομοκρατική επίθεση.

Ο εφιάλτης με τα drones στο Γκάτγουικ πιστεύεται ότι είναι ο μεγαλύτερος που έχει δει ποτέ μέχρι σήμερα ένα μεγάλο αεροδρόμιο στον κόσμο και φέρνει στο φως ένα νέο αδύναμο σημείο που θα πρέπει να διερευνήσουν ενδελεχώς οι δυνάμεις ασφαλείας και οι υπεύθυνοι των αεροδρομίων σε όλον τον κόσμο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή