Αυστραλία: Κύμα καύσωνα με θερμοκρασίες-ρεκόρ προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για τα Χριστούγεννα

Αυστραλία: Κύμα καύσωνα με θερμοκρασίες-ρεκόρ προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για τα Χριστούγεννα

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κύμα καύσωνα αναμένεται να πλήξει το μεγαλύτερο μέρος της Αυστραλίας, αυτή την εβδομάδα.

Η βρετανική εφημερίδα The Guardian αναφέρει ότι η θερμοκρασία να προβλέπεται πως θα φτάσει κατά τόπους, ακόμη και 12 βαθμούς Κελσίου πάνω από το φυσιολογικό, φτάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ.

Οι αρχές στη Βικτόρια εξέδωσαν έκτακτο δελτίο σχετικά με τους κινδύνους που υπάρχουν για τις ευπαθείς ομάδες,, ενώ προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο πυρκαγιών εκδόθηκαν σε αρκετές περιοχές, από τη Δυτική Αυστραλία ως τη Νότια Αυστραλία και την Τασμανία.

Στην περιφέρεια Κίμπερλι της Δυτικής Αυστραλίας ενδέχεται επίσης κατά τόπους η θερμοκρασία να φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ: στο Φίτζροϊ Κρόσινγκ, αναμένεται τα θερμόμετρα να δείξουν 47° Κελσίου, ξεπερνώντας το προηγούμενο υψηλό του έτους, που ήταν 46,5° Κελσίου και καταγράφηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Σε περιοχές της ενδοχώρας στη Νότια Αυστραλία, οι θερμοκρασίες αναμένεται να ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς κατά τόπους. Στην Αδελαΐδα, προβλέπεται τα θερμόμετρα να δείξουν 41° Κελσίου την Πέμπτη.

Το κύμα καύσωνα θα πλήξει και τη Βικτόρια, με θερμοκρασίες πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου προς το τέλος της εβδομάδας. Στην πόλη Μιλντιούρα αναμένεται να σπάσει το ιστορικό υψηλό, με τη θερμοκρασία στους 46° Κελσίου την Κυριακή.

Πηγή:  ΑΠΕ ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή