Υποκλοπή προσωπικών δεδομένων 997 Βορειοκορεατών

Υποκλοπή προσωπικών δεδομένων 997 Βορειοκορεατών

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΕΟΥΛ. Προσωπικά δεδομένα περίπου χιλίων Βορειοκορεατών που αυτομόλησαν στον νότο εκλάπησαν από άγνωστους χάκερ, σύμφωνα με ανακοίνωση των νοτιοκορεατικών αρχών. Η επίθεση έγινε στους υπολογιστές της νοτιοκορεατικής υπηρεσίας Χάνα, που βοηθάει τους Βορειοκορεάτες να αρχίσουν μια νέα ζωή στον νότο. Από τη λήξη του πολέμου της Κορέας, το 1953, περίπου 32.000 άνθρωποι έχουν διαφύγει από τη Β. Κορέα και έχουν εγκατασταθεί στη Νότια, κυρίως μέσω Κίνας. Οι αυτομολήσαντες αποτελούν πηγή πληροφοριών για τα τεκταινόμενα στο ερμητικά κλειστό κράτος της δυναστείας των Κιμ.

Το νοτιοκορεατικό υπ. Ενοποίησης αρνήθηκε να αποδώσει ευθύνες για την επίθεση στην Πιονγιάνγκ, παραπέμποντας τους δημοσιογράφους στις συνεχιζόμενες αστυνομικές έρευνες. Οι 997 Βορειοκορεάτες που βρίσκονταν καταγεγραμμένοι στα αρχεία της Χάνα στην πόλη Γκούμι ενημερώθηκαν από τις Αρχές ώστε να αλλάξουν διεύθυνση.

Τα τελευταία χρόνια, κάποιοι αυτομολήσαντες Βορειοκορεάτες έχουν εξαφανιστεί από τη Ν. Κορέα και έχουν επανεμφανιστεί στον Βορρά, όπου βγαίνουν στα κρατικά μέσα ενημέρωσης και επικρίνουν τη Ν. Κορέα.

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο κορεατικών κρατών βρίσκονται σε τροχιά βελτίωσης, μετά τις αλλεπάλληλες συναντήσεις ανάμεσα στον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο Μουν Τζάε-Ιν και τον Βορειοκορεάτη Κιμ Γιονγκ-Ουν. Aπό τον Νοέμβριο οι δύο χώρες έχουν ανατινάξει 10 συνοριακά φυλάκια, ενώ για πρώτη φορά από τη λήξη του πολέμου, στρατιώτες από τις δύο πλευρές περπάτησαν από τη μία χώρα στην άλλη για να επιβεβαιώσουν από κοινού την κατεδάφιση των φυλακίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή