«Εισβολή εξωγήινων» έπειτα από έκρηξη

«Εισβολή εξωγήινων» έπειτα από έκρηξη

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια τεράστια έκρηξη σε έναν υποσταθμό ηλεκτρικού ρεύματος στην πόλη της Νέας Υόρκης έκανε τον ουρανό, πάνω από κάποιες γειτονιές, να πάρει ένα φωτεινό πρασινομπλέ χρώμα. Οι κάτοικοι του Μανχάταν παρακολούθησαν το θέαμα με απορία καθώς ο ουρανός πάνω από το Κουίνς έλαβε ένα χρώμα που θύμιζε μπλε νέον, λίγο μετά τις εννιά το βράδυ της Πέμπτης. Εκατοντάδες πολίτες στράφηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ανάρτησαν φωτογραφίες του μπλε ουρανού, επισημαίνοντας ότι ο ουρανός «έλαμπε όπως την ημέρα».

Το παράξενο θέαμα προκλήθηκε από μια έκρηξη στο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας Κον Εντισον, στο Κουίνς. Η αστυνομία της πόλης, με την ανάρτησή της στο Twitter, αναγνώρισε πως υπεύθυνη για τον μπλε ουρανό ήταν μια έκρηξη και όχι οι εξωγήινοι.

«Υπήρξε πυρκαγιά στον υποσταθμό μας στην Αστόρια, που προκάλεσε πτώση της τάσης στην περιοχή. Ερευνούμε τα αίτια του συμβάντος», ανέφερε η Κον Εντισον. Η αστυνομία συνέστησε στους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή, επιβεβαιώνοντας ότι κανείς δεν τραυματίστηκε από το συμβάν.

Η πυροσβεστική υπηρεσία επιβεβαίωσε ότι δέχθηκε πολλές αναφορές για εκρήξεις από την περιοχή της Αστόρια, στις οποίες και απάντησε. Στις 10.15 ανέφερε ότι το συμβάν ήταν υπό έλεγχο και ότι δεν είχαν σημειωθεί τραυματισμοί, όπως εξάλλου και ότι δεν είχε ξεσπάσει πυρκαγιά.

Πολλοί κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, καθώς ο ουρανός από μαύρος λάμβανε αυτό το απαστράπτον μπλε χρώμα και πολλοί πίστεψαν ότι η Γη δεχόταν επίθεση από εξωγήινους.

Ο Λούκας Εσπινόζα, κάτοικος του Κουίνς, δήλωσε: «Ετρωγα το δείπνο μου στο σαλόνι μου και ξαφνικά άρχισε να τρεμοπαίζει η τηλεόραση, όπως και τα φώτα, και στη συνέχεια ο ουρανός, που μία στιγμή νωρίτερα ήταν κατάμαυρος, έλαμψε με ένα παλλόμενο πρασινομπλέ χρώμα. Αμέσως έτρεξα στη στέγη και τράβηξα βίντεο τα λίγα λεπτά που διήρκεσε το φαινόμενο».

Ο Τζορτζ Ντέλις, ο οποίος κατοικεί σε μικρή απόσταση από τον υποσταθμό, είπε: «Ξαφνικά η τηλεόραση έσβησε και είδα αυτό το λαμπρό φως. Ηταν τόσο λαμπρό, που πίστεψα ότι επρόκειτο για UFO. Αρπαξα το κινητό μου και το έστρεψα προς το τετράγωνο της Κον Εντισον, όπου είχε πιάσει φωτιά. Το φως ήταν λαμπρότερο από τον ήλιο. Ζω εδώ 37 χρόνια και ποτέ δεν είδα κάτι τέτοιο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή