Η Τουίγκι, το σούπερ μόντελ της δεκαετίας του ’60, θα τιμηθεί από την Βασίλισσα Ελισάβετ

Η Τουίγκι, το σούπερ μόντελ της δεκαετίας του ’60, θα τιμηθεί από την Βασίλισσα Ελισάβετ

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η θρυλική Τουίγκι, κατά κόσμον Λέσλι Χόρνμπι – το διάσημο μοντέλο της δεκαετίας του ’60 και πρώτο super model του κόσμου – θα τιμηθεί το 2019 από την Βασίλισσα Ελισαβετ, με τον τίτλο της Dame, αντίστοιχος τίτλος τιμής του Sir για τις γυναίκες.

H μικροσκοπική και εύθραυστη – ακόμα και σήμερα – 60χρονη Twiggy  (δηλαδή «Κλαράκι»), περιλαμβάνετε στη λίστα του Νέου Έτους, με όλους τους Βρετανούς που θα τιμηθούν φέτος από την βασίλισσα για την προσφορά τους , σε όλα τα επίπεδα, στη χώρα τους.

Η Τούιγκι θα λάβει τον τίτλο της Dame, επειδή στα σχεδόν 50 χρόνια της καριέρας της ως μοντέλο και ηθοποιός, άφησε το στίγμα της στη μόδα, στην ποπ κουλτούρα και τις φιλανθρωπίες.

«Πραγματικά δεν είχα ιδέα. Όταν άνοιξα την επιστολή, χρειάστηκε να καθίσω στην καρέκλα, δεν με κρατούσαν τα πόδια μου. Είμαι πολύ υπερήφανη και ενθουσιασμένη» δήλωσε η ίδια στο Sky News.

 

Η Τουίγκι καθιέρωσε την εικόνα του ανδρόγυνο στιλ, με τα κοντά μαλλιά, τα μεγάλα μάτια με τις τονισμένες βλεφαρίδες και την ψιλόλιγνη και «στεγνή» σιλουέτα και έγινε είδωλο και πρότυπο για εκατομμύρια γυναίκες την δεκαετία του ‘ 60, απολαμβάνοντας φήμη ανάλογη των Beatles και οι Rolling Stones.

Η Τουίγκι, το σούπερ μόντελ της δεκαετίας του ’60, θα τιμηθεί από την Βασίλισσα Ελισάβετ-1

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή