«Eίχε σαφή πρόθεση να σκοτώσει ξένους»

«Eίχε σαφή πρόθεση να σκοτώσει ξένους»

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ. Κατηγορίες για απόπειρες ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως απήγγειλαν χθες οι γερμανικές αρχές εις βάρος 50χρονου Γερμανού, ο οποίος επιχείρησε τέσσερις φορές να δολοφονήσει με το αυτοκίνητό του ομάδες ανθρώπων που γιόρταζαν την Πρωτοχρονιά. Οι Αρχές θεωρούν ότι ο άνδρας είχε ρατσιστικά κίνητρα, καθώς οι επτά τραυματίες είναι πρόσφυγες, ενώ ο όγδοος Γερμανός τουρκικής καταγωγής.

Λίγο μετά την αλλαγή του χρόνου, ο 50χρονος έπεσε με τη Μercedes του δύο φορές σε πλήθος στην πόλη Μπότροπ, στην παλιά βιομηχανική καρδιά του Ρουρ, στο κρατίδιο της Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Μεταξύ αυτών που τραυματίστηκαν ήταν ένα δεκάχρονο κορίτσι και ένα τετράχρονο αγοράκι. Η πιο σοβαρά τραυματισμένη ήταν μια 46χρονη γυναίκα από τη Συρία, που υποβλήθηκε σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση και διέφυγε τον κίνδυνο. Επίσης τραυματίστηκαν ο σύζυγός της και τα δύο παιδιά της, ηλικίας 16 και 27 ετών.

Εν συνεχεία, ο 50χρονος έφυγε από την πόλη και έπεσε δύο φορές σε πλήθος, στην πόλη Εσεν, όπου και συνελήφθη. Κατά την προσαγωγή του, οι αστυνομικοί ανέφεραν ότι προχώρησε σε ρατσιστικό παραλήρημα υποστηρίζοντας ότι οι ξένοι συνιστούν «πρόβλημα» για τη Γερμανία το οποίο ο ίδιος θέλησε να «λύσει». Ο άνδρας ήταν χρόνια άνεργος, ζούσε μόνος, είχε λευκό ποινικό μητρώο, δεν βρισκόταν στο ραντάρ των Αρχών για επαφές με ακροδεξιά στοιχεία αλλά διέθετε ιστορικό ψυχιατρικών προβλημάτων. Την τελευταία χρονιά είχε νοσηλευθεί τουλάχιστον μία φορά σε ψυχιατρική κλινική.

«Ο δράστης είχε σαφή πρόθεση να σκοτώσει ξένους», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Χέρμπερτ Ρόιλ. «Αυτή την Πρωτοχρονιά στεκόμαστε όλοι μαζί ενάντια στην ακροδεξιά βία», δήλωσε ο Χριστιανοδημοκράτης πρωθυπουργός του κρατιδίου Αρμιν Λάσετ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή