Το Λούβρο «έσπασε» το όριο των 10 εκατ. επισκεπτών το 2018

Το Λούβρο «έσπασε» το όριο των 10 εκατ. επισκεπτών το 2018

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Λούβρο, το μουσείο με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα σε παγκόσμιο επίπεδο κατέγραψε μία ακόμα πολύ σημαντική επιτυχία, καθώς ξεπέρασε το όριο των δέκα εκατομμυρίων επισκεπτών κατά τη διάρκεια του 2018. Πρόκειται πραγματικά για ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα, καθώς αφορά ένα διεθνές μουσείο καλών τεχνών και αρχαιοτήτων, το οποίο κατέγραψε έναν απαράμιλλο αριθμό επισκεπτών, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η διεύθυνσή του.

«Για πρώτη φορά στην ιστορία του, και νομίζω για πρώτη φορά στην ιστορία των μουσείων, περισσότερα από δέκα εκατομμύρια λάτρεις της τέχνης επισκέφθηκαν το Μουσείο του Λούβρου το 2018», δήλωσε χθες στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Ζαν-Λικ Μαρτινέζ, πρόεδρος και διευθυντής του Λούβρου.

Με 10,2 εκατομμύρια επισκέπτες, το Λούβρο καταγράφει έτσι αύξηση 25% σε σχέση με το 2017 (8,1 εκατ. επισκέπτες) και καταρρίπτει το δικό του ρεκόρ επισκεψιμότητας (με 9,7 εκατ. επισκέπτες το 2012).

Το 2017, το Λούβρο ήταν στην πρώτη θέση και ακολουθείτο από το Εθνικό Μουσείο της Κίνας (8 εκατ. επισκέπτες) και από το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης (7,3 εκατ. επισκέπτες).

Γιατί όμως το Μουσείο του Λούβρου βρίσκεται μεταξύ των αγαπημένων προορισμών τόσο των Γάλλων όσο και των επισκεπτών της Πόλης του Φωτός;

Ανάκαμψη τουρισμού

Σύμφωνα με τον Μαρτινέζ, το ρεκόρ «οφείλεται στην ανάκαμψη του διεθνούς τουρισμού στο Παρίσι» μετά την πτώση της επισκεψιμότητας κατά 30% τα τελευταία χρόνια λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων.

Επίσης, ο αριθμός-ρεκόρ των επισκεπτών εξηγείται εν μέρει από τις εργασίες των δύο τελευταίων ετών που επέτρεψαν να αυξηθεί η δυνατότητα υποδοχής του μουσείου. Και βέβαια οι μεταβολές που έγιναν στο Λούβρο δεν ήταν λίγες, αλλά διευκόλυναν σημαντικά τον μέσο επισκέπτη.

«Δημιουργήσαμε έναν νέο χώρο αποθήκευσης των αποσκευών, έναν νέο χώρο έκδοσης εισιτηρίων, έναν νέο χώρο υποδοχής των γκρουπ που εγκαινιάστηκε πέρυσι, όλα αυτά μας επιτρέπουν να υποδεχόμαστε περισσότερους επισκέπτες και με καλύτερο τρόπο», εξηγεί.

Βέβαια ποτέ μία ανακαίνιση δεν είναι μία φτηνή υπόθεση. Το σύνολο των εργασιών κόστισε σχεδόν 60 εκατ. ευρώ, ποσό που χρηματοδοτήθηκε σε μεγάλο βαθμό από τα χρήματα που καταβλήθηκαν στο μουσείο στο πλαίσιο της συμφωνίας με το Λούβρο Αμπου Ντάμπι που εγκαινιάστηκε πριν από έναν και πλέον χρόνο, διευκρινίζει.

Και δεν είναι μόνο η ανακαίνιση του Λούβρου που συνέβαλε στην αύξηση των επισκεπτών του. Η έναρξη της λειτουργίας ηλεκτρονικού πωλητηρίου επίσης μείωσε τον χρόνο αναμονής, προσελκύοντας περισσότερους επισκέπτες και κατανέμοντας τον αριθμό τους μέσα στην ημέρα.

Αυτό που είναι βέβαιο, αποτελεί το γεγονός πως μία επίσκεψη στα σημαντικά εκθέματα του Μουσείου του Λούβρου θα επιμορφώσει και θα ικανοποιήσει ακόμα και τον πιο δύσκολο επισκέπτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή