Οι «300 λόγοι» για την αποχώρηση του Φορ

Οι «300 λόγοι» για την αποχώρηση του Φορ

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο πρωτοχρονιάτικο διάγγελμά του, ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν δήλωσε ότι θα επιμείνει στην πορεία μεταρρυθμίσεων, παρά τις αντιξοότητες. Ομως, η ατμόσφαιρα κρίσης που περιβάλλει το Μέγαρο των Ηλυσίων βρίσκει αντανάκλαση όχι μόνο στη δημοτικότητα του προέδρου μεταξύ της κοινής γνώμης, αλλά και στις διαθέσεις των στενότερων συνεργατών του.

Η ανακοίνωση, χθες, της αποχώρησης του επικεφαλής της επικοινωνίας του προέδρου, Σιλβέν Φορ, είναι ενδεικτική. Σύμφωνα με τον αρθρογράφο του Europe1, Μικαέλ Νταρμόν, ώς αργά το βράδυ της Τετάρτης ο Εμανουέλ Μακρόν συνέχιζε να τηλεφωνεί σε φίλους για να τους ζητήσει να πείσουν τον συνεργάτη του να μην αποχωρήσει. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο επόμενος που σκοπεύει να αναχωρήσει είναι ο ειδικός σύμβουλος του προέδρου Ισμαέλ Εμελιέν, που έχει ήδη ζητήσει να αντικατασταθεί, ενώ «βραχυπρόθεσμα ή μεσοπρόθεσμα τίθεται θέμα αποχώρησης και του γενικού γραμματέα του Ελιζέ, Αλεξίς Κολέρ». Ο Φορ βρισκόταν πλάι στον Μακρόν από το 2016, γράφοντας τους λόγους που τον βοήθησαν να κατακτήσει το ύπατο αξίωμα και εν συνεχεία τις ομιλίες του ως προέδρου. Το καλοκαίρι του 2017, καθώς η κοινή γνώμη ανακάλυπτε την απρεπή συμπεριφορά του προεδρικού σωματοφύλακα Αλεξάντρ Μπεναλά, ο Μακρόν ζήτησε από τον Φορ να βγει από τα παρασκήνια και να γίνει υπεύθυνος επικοινωνίας. Ο 46χρονος υποχρεώθηκε να γίνει σανίδα σωτηρίας, παρότι, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ «μισούσε τους δημοσιογράφους». Χθες, ο Φορ ανακοίνωσε ότι αποχωρεί για να καταπιαστεί με άλλες επαγγελματικές προκλήσεις και να περνά περισσότερο χρόνο με την οικογένειά του. «Η αμετάκλητη απόφαση του ανθρώπου που έχει γράψει πάνω από 300 λόγους είναι σεβαστή, αλλά δεν εξηγεί τα πάντα», παρατήρησε ο Νταρμόν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή