«Παραγωγικές» οι συζητήσεις Μπόλτον στην Αγκυρα

«Παραγωγικές» οι συζητήσεις Μπόλτον στην Αγκυρα

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παραγωγικές χαρακτηρίζονται οι συζητήσεις που είχαν στην Αγκυρα ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον με τον ομόλογό του Ιμπραϊμ Καλίν, σύμφωνα με εκπρόσωπο του αμερικανού αξιωματούχου.

Ο αμερικανός εκπρόσωπος δήλωσε επίσης ότι οι δύο πλευρές έχουν προσδιορίσει περαιτέρω ζητήματα για διάλογο και ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένουν τις διαβουλεύσεις των στρατιωτικών αντιπροσωπειών που αναμένονται για σήμερα. 

Ο Μπόλτον πραγματοποιεί περιοδεία με στόχο να καθησυχάσει τους συμμάχους των ΗΠΑ ότι η ανακοινωθείσα άμεση απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία θα γίνει αργότερα και υπό όρους πραγματοποιεί ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Τζον Μπόλτον.

«Δεν θεωρούμε ότι η Τουρκία πρέπει να αναλάβει στρατιωτική δράση που δεν θα είναι πλήρως συντονισμένη και συμφωνημένη με τις ΗΠΑ», ήταν η πρόσφατη δήλωση του κ. Μπόλτον με την οποία ο αμερικανός αξιωματούχος έθεσε το πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αγκυρα.

Στην τουρκική πρωτεύουσα, ο Αμερικανός σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας και ο αρχηγός του αμερικανικού γενικού επιτελείου, στρατηγός Ντάνφορντ, αναμένεται επίσης σήμερα να συναντηθούν με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν.

Απευθυνόμενος προς τους Κούρδους, ο κ. Μπόλτον ζήτησε να «μείνουν στις θέσεις τους» και να μη ζητήσουν προστασία από τη Ρωσία ή από τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν.

Χθες και προχθές, ο Μπόλτον επισκέφθηκε το Ισραήλ, το οποίο επιδιώκει την αμερικανική παραμονή στη Συρία ως μοχλό ανάσχεσης της ιρανικής επιρροής. «Ισραηλινοί αξιωματούχοι φοβούνται ότι ακόμη και η συζήτηση περί αμερικανικής απόσυρσης θα ενθαρρύνει τις προσπάθειες του Ιράν να ανοίξει νέο μέτωπο κατά του Ισραήλ από τη γειτονική Συρία», έγραψε ο ανταποκριτής της ιστοσελίδας Politico στο Ισραήλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή