Εντατικές επαφές Δαμασκού – Κούρδων

Εντατικές επαφές Δαμασκού – Κούρδων

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΑΜΑΣΚΟΣ. Τις συνομιλίες του με την κυβέρνηση της Δαμασκού ενίσχυσε επ’ εσχάτων το κουρδικό Συριακό Δημοκρατικό Συμβούλιο, σε μία προσπάθεια να ξεπερασθούν οι διαφορές των δύο πλευρών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές της Δαμασκού, το Συριακό Δημοκρατικό Συμβούλιο συνεργάζεται στενά με το καθεστώς Ασαντ για να προλάβει τουρκική εισβολή στο συριακό έδαφος. Οι Κούρδοι φέρονται να είναι πρόθυμοι να αποδεχθούν μεγαλύτερη αυτονομία στις περιοχές τους, χωρίς, ωστόσο, να διεκδικούν τη δημιουργία ξεχωριστού κράτους. Από τη μεριά της, η κυβέρνηση της Δαμασκού έχει απορρίψει το ενδεχόμενο «ομοσπονδιοποίησης» της χώρας, αποδεχόμενη ωστόσο τον από κοινού έλεγχο των περιοχών που κατέχει η κουρδική πολιτοφυλακή SDF.

Μιλώντας χθες σε ομάδα δημοσιογράφων, ο Σύρος υφυπουργός Εξωτερικών, Φαϊζάλ Μεκντάντ, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την εξέλιξη του διαλόγου με τις κουρδικές οργανώσεις.

«Παρότι οι παλαιότερες εμπειρίες μας διαπραγμάτευσης με τις κουρδικές οργανώσεις δεν ήταν ενθαρρυντικές, οι πρόσφατες δηλώσεις των οργανώσεων αυτών ότι αποτελούν μέρος της ενιαίας Συρίας μάς κάνουν να ελπίζουμε πως μια προσέγγιση είναι εφικτή. Παραμένω αισιόδοξος και είμαι βέβαιος ότι οι επαφές μας θα είναι εποικοδομητικές», είπε ο κ. Μεκντάντ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή