Η Τουρκία ζητά διεθνή έρευνα για τη δολοφονία Κασόγκι

Η Τουρκία ζητά διεθνή έρευνα για τη δολοφονία Κασόγκι

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η Τουρκία προετοιμάζεται να λάβει τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να ξεκινήσει μία διεθνής έρευνα για την δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Associated Press.

Ο Τσαβούσογλου, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας, Αναντολού, δήλωσε ότι η Τουρκία προετοιμάζει το έδαφος και σύντομα θα κάνει τα απαραίτητα βήματα για να ξεκινήσει μία έρευνα. Βέβαια, δεν εξήγησε περισσότερο ποιές ενέργειες θα ακολουθήσει η Τουρκία.

Η Σαουδική Αραβία έχει ασκήσει δίωξη σε 11 άτομα, μερικά από τα οποία ήταν και μέλη της προσωπικής φρουράς του πρίγκιπα ζητώντας ακόμα και την θανατική ποινή για πέντε από αυτά.

Οι τουρκικές αρχές έχουν κάνει λόγο για έλλειψη συνεργασίας από την πλευρά της Ριάντ, ενώ έχουν διαβεβαιώσει ότι οι υπεύθυνοι για τη δολοφονία θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή