Κομισιόν: Προειδοποιήσεις σε Ελλάδα και Κύπρο για την κινητικότητα σπουδαστών από τρίτες χώρες

Κομισιόν: Προειδοποιήσεις σε Ελλάδα και Κύπρο για την κινητικότητα σπουδαστών από τρίτες χώρες

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε σήμερα την Ελλάδα και την Κύπρο να εφαρμόσουν τους κανόνες της ΕΕ για την κινητικότητα σπουδαστών και ερευνητών από τρίτες χώρες, εντός της ΕΕ.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή απέστειλε σήμερα αιτιολογημένες γνώμες στην Ελλάδα και την Κύπρο, επειδή δεν κοινοποίησαν τα μέτρα με τα οποία μεταφέρεται πλήρως στο εθνικό τους δίκαιο η οδηγία σχετικά με τις προϋποθέσεις εισόδου, διαμονής και κινητικότητας εντός της ΕΕ υπηκόων τρίτων χωρών με σκοπό την έρευνα, τις σπουδές, την πρακτική άσκηση, την εθελοντική υπηρεσία, τις ανταλλαγές μαθητών ή τα εκπαιδευτικά προγράμματα και την απασχόληση των εσωτερικών άμισθων βοηθών.

Τα κράτη μέλη όφειλαν να είχαν ευθυγραμμίσει έως τις 23 Μαΐου 2018 την εθνική τους νομοθεσία με την εν λόγω οδηγία και να ενημερώσουν σχετικά την Επιτροπή.

Η Επιτροπή απέστειλε προειδοποιητικές επιστολές στην Ελλάδα και στην Κύπρο τον Ιούλιο του 2018 και σήμερα αποστέλλει αιτιολογημένες γνώμες, που είναι το δεύτερο στάδιο της διαδικασίας επί παραβάσει. Τα δύο κράτη μέλη έχουν πλέον προθεσμία δύο μηνών για να μεταφέρουν πλήρως την οδηγία στο εθνικό τους δίκαιο, διαφορετικά, η Επιτροπή μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο να παραπέμψει την υπόθεση στο Δικαστήριο της ΕΕ. 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή