ΕΕ: Περιμένουμε να δούμε την κατεύθυνση που θα επιλέξει η Βρετανία

ΕΕ: Περιμένουμε να δούμε την κατεύθυνση που θα επιλέξει η Βρετανία

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιθυμούσε περισσότερη καθαρότητα από την Βρετανία για το πώς βλέπει τις εμπορικές σχέσεις της με την Ένωση, στην «μετά-Brexit» εποχή, σε περίπτωση που οι συζητήσεις προχωρήσουν και αποφευχθεί ένα «σκληρό» Brexit, δήλωσε η επικεφαλής της διαπραγματευτικής αντιπροσωπείας της ΕΕ για το Brexit, Σαμπίν Γουέιναντ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

«Είναι μεγάλη πρόκληση το πώς θα μπορούσε να δημιουργηθεί μία θετική πλειοψηφία, από μία τόσο διαφοροποιημένη αντιπολίτευση. Αυτή την δύσκολη αποστολή αναλαμβάνει η βρετανική κυβέρνηση και η Βουλή των Κοινών», δήλωσε η Γουέιναντ, χαρακτηρίζοντας την ήττα της πρότασης της Τερέζα Μέι, πριν λίγες μέρες, ως «συντριπτική».

«Είναι πολύ μεγάλη πρόκληση. Δεν θα υπάρξουν περαιτέρω διαπραγματεύσεις της συμφωνίας», πρόσθεσε, σημειώνοντας επίσης ότι με 60 μέρες να απομένουν μέχρι τις 29 Μαρτίου, τα χρονικά περιθώρια στενεύουν για την επικύρωση της συμφωνίας.

«Εκεί που έχουμε περιθώριο είναι στην πολιτική ανακοίνωση. Χρειαζόμαστε όμως τις αποφάσεις της βρετανικής πλευράς ως προς τα πού θέλει να κατευθυνθεί».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή