ΚΟΣΜΟΣ

Η Δανία υψώνει φράκτη στα σύνορα με τη Γερμανία, αλλά όχι για τους μετανάστες (βίντεο)

Η Δανία υψώνει φράκτη στα σύνορα με τη Γερμανία, αλλά όχι για τους μετανάστες (βίντεο)

Έναν συρματινο φράχτη κατά μήκος των συνόρων με τη Γερμανία άρχιζε να κατασκευάζει σήμερα η Δανία, προκειμένου να αποτρέψει την εισβολή αγριόχοιρων .

Η κυβέρνηση επέλεξε να υψώσει τον φράχτη μέσω φόβων ότι η αφρικανική πανώλη των χοίρων εξαπλώνεται σε όλη την Ευρώπη, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Ένα ξέσπασμα της νόσου, η οποία είναι εξαιρετικά μεταδοτική, θανατηφόρα δεν έχει καμία θεραπεία, καταγράφηκε στο κοντινό Βέλγιο στα τέλη του 2018.

Για την κυβέρνηση της Κοπεγχάγης, ο συνοριακός φράκτης θα προστατεύσει αποτελεσματικά την εγχώρια βιομηχανία χοιρινού κρέατος από ενδεχόμενη μόλυνση.

Ο  φράχτης θα έχει ύψος 1,5 μέτρο και σχεδιασμένος ώστε να επιτρέπει σε μεγαλύτερα ζώα, όπως ελάφια, να πηδούν πάνω από αυτό. 

Η κυβέρνηση λέει ότι το έργο, το οποίο θα ολοκληρωθεί το φθινόπωρο του 2019 και αναμένεται να κοστίσει 12 εκατομμύρια δολάρια, είναι αποτέλεσμα «κοινής λογικής». Αλλά οι περιβαλλοντολόγοι ισχυρίζονται ότι ο φράχτης, ο οποίος θα είναι ηλεκτροφόρος, θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τα προστατευόμενα είδη άγριας πανίδας, συμπεριλαμβανομένου του άγριου λύκου.