Στις 9.00 το βράδυ οι κρίσιμες ψηφοφορίες στη βρετανική Βουλή για το Brexit

Στις 9.00 το βράδυ οι κρίσιμες ψηφοφορίες στη βρετανική Βουλή για το Brexit

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ομιλία της βρετανίδας πρωθυπουργού, Τερέζας Μέι, αναμένεται να ανοίξει τελικά στο κοινοβούλιο η συζήτηση για το Brexit –αντί για την προγραμματισμένη ομιλία του υπουργού για την έξοδο από την ΕΕ, Στίβεν Μπέρκλεϊ– κατά την οποία αναμένεται να δώσει διευκρινίσεις στους βουλευτές για τις επόμενες κινήσεις της, ώστε να έχουν μία εικόνα πριν να αρχίσει η ψηφοφορία στις τροπολογίες επί του σχεδίου της συμφωνίας αποχώρησης.

Από την σημερινή διαδικασία στο κοινοβούλιο αναμένεται να διαφανεί εάν θα υπάρξει κάποιο είδος λύσης στο αδιέξοδο του Brexit, με ένα εναλλακτικό σχέδιο που να είναι περισσότερο αποδεκτό από το κοινοβούλιο και να επιτρέψει αργότερα την έγκριση της Συμφωνίας Αποχώρησης. Οι βουλευτές έχουν ήδη καταψηφίσει το αρχικό σχέδιο της Συμφωνίας αποχώρησης της βρετανίδας πρωθυπουργού με διαφορά 230 ψήφων.

Πριν ξεκινήσει η διαδικασία της συζήτησης, ο πρόεδρος της Βουλής, Τζον Μπέρκοου, θα ανακοινώσει σε ποιες από τις τροπολογίες που έχουν κατατεθεί θα δοθεί χρόνος και με ποια σειρά.

Σε χθεσινή συνάντηση των βουλευτών του Συντηρητικού κόμματος με την Τερέζα Μέι, φάνηκε ότι κάποιοι από τους υποστηρικτές του Brexit είναι διατεθειμένοι να στηρίξουν την τροπολογία του βουλευτή Γκράχαμ Μπράντι, που βάζει χρονικό όριο ή αντικατάσταση του backstop, ωστόσο η ευρωσκεπτικιστική ομάδα ERG, δεν συμφωνεί και φαίνεται να συνεργάζεται με υποστηρικτές του Remain (των Τόρις) σε ένα άλλο σχέδιο. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον, υποστηρίζει ότι χρειάζονται δεσμευτικές αλλαγές στο κείμενο της Συμφωνίας Αποχώρησης για το backstop. Οι ψηφοφορίες για τις τροπολογίες αναμένεται να ξεκινήσουν στις 19.00 (τοπική ώρα).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή