Βενεζουελανός διπλωμάτης: Η κυβέρνηση Τραμπ ετοιμάζεται για στρατιωτική παρέμβαση

Βενεζουελανός διπλωμάτης: Η κυβέρνηση Τραμπ ετοιμάζεται για στρατιωτική παρέμβαση

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αμερικάνοι και Βενεζουελανοί διπλωμάτες αντάλλαξαν «πυρά» σε συνέδριο υπό την αιγίδα του ΟΗΕ στην Γενεύη, μία μέρα μετά την επιβολή κυρώσεων στην κρατική εταιρία πετρελαίου PDVSA από την κυβέρνηση Τραμπ.

«Οι ΗΠΑ επιμένουν στην δέσμευση τους να κάνουν τους υπεύθυνους για την τραγική κατάσταση της Βενεζουέλας να λογοδοτήσουν, ενώ θα συνεχίσουν να στηρίζουν τον μεταβατικό πρόεδρο Χουάν Γκουαϊντό, την Εθνοσυνέλευση και την προσπάθεια του λαού της Βενεζουέλας να επανακτήσει την δημοκρατία στη χώρα του», δήλωσε η Σύνθια Πλάθ, Αμερικανίδα διπλωμάτης.

Ο Χόρχε Βαλέρο, ο αντιπρόσωπος της Βενεζουέλας στο συνέδριο, δήλωσε ότι η κυβέρνηση Τραμπ ετοιμάζεται για «στρατιωτική παρέμβαση»  στην χώρα, ενώ αναρωτήθηκε αν η Ουάσινγκτον είχε την ηθική ανωτερότητα να επιβάλει «ποινές» στο Καράκας.

Την στιγμή που μιλούσε ο Βαλέρο, η Πλάθ εξήλθε της αίθουσας και επέστρεψε μετά το τέλος της τοποθέτησης του Βενεζουελανού διπλωμάτη. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή