Ερντογάν: Αναγκαίο για το Αιγαίο και την Μεσόγειο το νέο κατασκοπευτικό σκάφος

Ερντογάν: Αναγκαίο για το Αιγαίο και την Μεσόγειο το νέο κατασκοπευτικό σκάφος

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατασκοπευτικό σκάφος καθέλκυσε ο Ερντογάν καθώς όπως ο ίδιος είπε μετά τις εξελίξεις σε Συρία, ανατολική Μεσόγειο, Αιγαίο και Μαύρη Θάλασσα, η ανάγκη για πληροφορίες έγινε επείγουσα και πιο κρίσιμη.

H κορβέτα Ufuk θα είναι το μάτι και το αυτί της Τουρκίας στη θάλασσα, τόνισε ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην τελετή καθέλκυσης του κατασκοπευτικού σκάφους.

Το σκάφος θα περιπολεί σε όλα αυτά «τα κρίσιμα» κατά τον Ερντογάν σημεία.

Ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε ότι η γεωγραφική θέση της Τουρκίας «δεν επιβάλλει να είμαστε ισχυροί μόνο στην οικονομία, στο εμπόριο, στη βιομηχανία αλλά πρέπει να είμαστε και σε επίπεδο πληροφοριών».

Ερντογάν: Οι εχθροί μας χρησιμοποιούν τα όπλα της Δύσης

«Οι δολοφόνοι του PYD/YPG, οι οποίοι συντελούν μία γενοκτονία στην βόρεια Συρία χρησιμοποιούν τις ρουκέτες, τις βόμβες και τα όπλα των συμμάχων μας», τόνισε ο Ερντογάν στην τελετή, αναφερόμενος στην στήριξη των ΗΠΑ στις κουρδικές δυνάμεις στη Συρία.

Η Τουρκία έχει χαρακτηρίσει τις δυνάμεις του YPG ως τρομοκρατική οργάνωση και ως παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

«Τα τελευταίο τρία χρόνια έχουμε σημειώσει σημαντικές επιτυχίες απέναντι σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το ΝΤΑΕΣ και το PKK, το οποίο απειλεί τις ζωές των πολιτών μας και προσπαθεί να διασπάσει την χώρα μας», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

(Πηγή: ΣΚΑΪ, Anadolu)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή