Ερευνητικό κέντρο υποστηρίζει ότι το πραγματικό Όρος Σινά βρίσκεται στη Σαουδική Αραβία (βίντεο)

Ερευνητικό κέντρο υποστηρίζει ότι το πραγματικό Όρος Σινά βρίσκεται στη Σαουδική Αραβία (βίντεο)

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ιστορική «αλήθεια» για την πραγματική τοποθεσία του Βιβλικού Όρους Σινά υποστηρίζει ότι ξέρει – και αποκαλύπτει – ομάδα Αράβων ερευνητών, με επικεφαλής τον Ryan Mauro.

Ο Mauro ισχυρίζεται ότι μετά από πολυετείς έρευνες Χριστιανικών, Εβραϊκών  και Ισλαμικών πηγών και συνομιλίες με κατοίκους και φορείς στην ευρύτερη περιοχή, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο πραγματικός τόπος όπου ο Μωυσής έλαβε τις Δέκα Εντολές βρίσκεται στη Σαουδική Αραβία.

Σύμφωνα με τον αναλυτή εθνικής ασφάλειας στο μη κερδοσκοπικό, αντι-εξτρεμιστικό πρόγραμμα Clarion και το ερευνητικό ίδρυμα Doubting Thomas Research, το Όρος Σινά δεν βρίσκεται στην Αίγυπτο αλλά εκατοντάδες χιλιόμετρα ανατολικότερα- συγκεκριμένα στη Αραβική Χερσόνησο, στο βουνό Jabal al Lawz (Όρος των Αμυγδάλων), που βρίσκεται στη βορειοανατολική Σαουδική Αραβία κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ιδρύματος, «η Βίβλος και οι Εβραίοι ιστορικοί παρέχουν πληροφορίες που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να περιορίσουμε τους πιθανούς υποψηφίους, όσον αφορά το πραγματικό μέρος που βρισκόταν το Όρος Σινά».

Ο Mauro αναφέρει ότι ανάμεσα στους πιθανούς «υποψήφιους» τόπους – εκτός από το Μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης που βρίσκεται στο Όρος Σινά – είναι και 2 τοποθεσίες στην Ιορδανία.  Ωστόσο, μεταξύ των τοποθεσιών που έχουν εξεταστεί διεξοδικά, τα αποτελέσματα ήταν – στις περισσότερες περιπτώσεις – απογοητευτικά.

Ο Άραβας ερευνητής – ο οποίος μάλιστα έχει και δικό του τηλεοπτικό σόου – γύρισε ένα ντοκιμαντέρ για το «αληθινό Όρος Σινά στη Σαουδική Αραβία», το οποίο παρουσιάστηκε και σε διάφορες αμερικανικές τηλεοπτικές εκπομπές.

Σύμφωνα με τον Ryan Mauro η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας είναι ενήμερη για την ιστορική αποκάλυψη και προσπαθεί να αποκρύψει τη θέση του «πραγματικού» Όρους Σινά από τον υπόλοιπο κόσμο χρησιμοποιώντας «φράχτες, αστυνομία και απειλή βίας». Μάλιστα, η κυβέρνηση σκοπεύει να χτίσει στο σημείο μία ολόκληρη πόλη για να «θάψει» κάτω από το τσιμέντο την βιβλική τοποθεσία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή