Γκουαϊδό: Εργαζόμαστε για την αποκατάσταση των σχέσεων μας με το Ισραήλ

Γκουαϊδό: Εργαζόμαστε για την αποκατάσταση των σχέσεων μας με το Ισραήλ

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αυτοανακηρυχθείς πρόεδρος της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊντό δήλωσε ότι κάνει προσπάθειες για να αποκαταστήσει τις σχέσεις της χώρας του με το Ισραήλ, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Το Καράκας έχει «κόψει» τις σχέσεις του με το ισραηλινό κράτος εδώ και μία δεκαετία, καθώς έχει στηρίξει τους Παλαιστίνιους.

Το Ισραήλ ήταν ανάμεσα στις χώρες που στήριξαν τον Γκουαϊδό μετά την αυτοανακήρυξη του ως νέος πρόεδρος της Βενεζουέλας.

«Είμαι πολύ χαρούμενος να αναφέρω ότι η διαδικασία της σταθεροποίησης των σχέσεων με το Ισραήλ βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο», δήλωσε ο Γκουαϊδό σε συνέντευξη του στην ισραηλινή εφημερίδα Hayom.

Η επίσημη ανακοίνωση της αποκατάστασης των σχέσεων με το Ισραήλ και η δημιουργία μίας νέας πρεσβείας της Βενεζουέλας στο Ισραήλ θα έρθει «την κατάλληλη στιγμή», πρόσθεσε ο Γκουαϊντό.

Ο Ούγκο Τσάβες, προκάτοχος του Νικολάς Μαδούρο, είχε ασκήσει έντονη κριτική στο Ισραήλ για τον πόλεμο του 2008-2009 με τους Παλαιστίνιους, ενδυναμώνοντας παράλληλα τις σχέσεις της Βενεζουέλας με έναν από τους μεγαλύτερους αντιπάλους του Ισραήλ, το Ιράν, αναφέρει το Reuters.

Το Ισραήλ είχε υποστηρίξει οτι αυτή η κίνηση του Τσάβες οδήγησε τους Εβραίους πολίτες της Βενεζουέλας να φύγουν από την χώρα.

«Η εβραϊκή κοινότητα είναι ιδιαίτερα ενεργή και πλούσια και έχει συνεισφέρει πολλά στην κοινωνία μας», δήλωσε ο Γκουαϊδό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή