ΚΟΣΜΟΣ

260.000 μετανάστες κάθε χρόνο έχει ανάγκη η Γερμανία

260.000 μετανάστες κάθε χρόνο έχει ανάγκη η Γερμανία

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Τουλάχιστον 260.000 νέους μετανάστες ετησίως έως το 2060 έχει ανάγκη η γερμανική αγορά εργασίας, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Κόμπουργκ. Οι μελετητές εκτιμούν ότι, για διάφορους λόγους, οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης δεν θα στέλνουν πάνω από 114.000 νέους μετανάστες στη Γερμανία κάθε χρόνο, με αποτέλεσμα να προκύπτει μεγάλη ανάγκη για μετανάστες από χώρες εκτός Ε.Ε. Οπως αναφέρει η Deutsche Welle, η γήρανση του γερμανικού πληθυσμού εξελίσσεται με ραγδαίο τρόπο, με αποτέλεσμα η αγορά εργασίας της χώρας να χάσει 16 εκατομμύρια ανθρώπους έως το 2060, αν δεν υπάρξει μετανάστευση. Οι επιπτώσεις των ελλείψεων προσωπικού θα είναι καταστροφικές για την τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Αντί σοβαρών πολιτικών για την προσέλκυση μεταναστών αλλά και για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας, η γερμανική κυβέρνηση παράγει «μαργαριτάρια», όπως η μελέτη, αξίας 5 εκατ. ευρώ, που θα διερευνήσει τις επιπτώσεις των αμβλώσεων για την ψυχική υγεία των γυναικών.

«Ο υπουργός θα πετάξει 5 εκατομμύρια ευρώ για μια επιστημονικά ανόητη και ιδεολογικά υποκινούμενη μελέτη», δήλωσε η εκπρόσωπος των Σοσιαλδημοκρατών για ζητήματα αναπαραγωγικής υγείας Χίλντε Ματέις.

Σοσιαλδημοκράτες, Φιλελεύθεροι, Πράσινοι και αριστεροί επέκριναν την απόφαση του υπουργού Υγείας Γενς Σπαν να αναθέσει τη μελέτη, υποστηρίζοντας ότι τα χρήματα αυτά μπορούν να αξιοποιηθούν πολύ πιο αποτελεσματικά για τη βελτίωση της αναπαραγωγικής υγείας και των κακών συνθηκών σε πολλές γερμανικές αίθουσες τοκετού.