Ενίσχυση του αντισημιτισμού σε Γερμανία και Γαλλία

Ενίσχυση του αντισημιτισμού σε Γερμανία και Γαλλία

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Εκκληση για αντιμετώπιση του αντισημιτισμού απηύθυνε χθες το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο της Γερμανίας, μετά τη δημοσιοποίηση έκθεσης η οποία κάνει λόγο για αύξηση των αντισημιτικών επιθέσεων στη χώρα.

Σε χθεσινό δημοσίευμα, η εφημερίδα Tagesspiegel αναφέρει ότι τα προκαταρκτικά στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι διαπράχθηκαν 1.646 επιθέσεις εναντίον Εβραίων το 2018, από 1.504 το 2017. «Παρότι τα στοιχεία αυτά δεν είναι οριστικά, αντικατοπτρίζουν γενικευμένη τάση και αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό. Η υποκειμενική εντύπωση των Εβραίων και το αίσθημα ανασφάλειας, επιβεβαιώνονται από τις κρατικές στατιστικές», είπε ο Γιόζεφ Σούστερ, επικεφαλής του Ισραηλιτικού Συμβουλίου της χώρας.

Στο μεταξύ, πορτρέτα της Γαλλίδας πολιτικού Σιμόν Βέιλ, η οποία επέζησε από το Αουσβιτς, αποκατέστησε ύστερα από τον βανδαλισμό τους στο Παρίσι, ο δημιουργός τους. Την περασμένη Δευτέρα, άγνωστος χάραξε αγκυλωτούς σταυρούς πάνω στο πορτρέτο της Βέιλ, που βρίσκεται σε ταχυδρομικά κουτιά σε συνοικία στο νότιο Παρίσι.

Η Βέιλ υπήρξε υπουργός της κυβέρνησης Ζισκάρ ντ’ Εστέν και πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, η παρέμβασή της, δε, θεωρείται καθοριστική για την ψήφιση του νόμου για τη νομιμοποίηση της άμβλωσης στη Γαλλία.

Σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές, το 2018 καταγράφηκαν 541 αντισημιτικά περιστατικά, από 311 το 2017.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή