Απεβίωσε ο Κλάους Κίνκελ, πρώην ΥΠΕΞ της Γερμανίας

Απεβίωσε ο Κλάους Κίνκελ, πρώην ΥΠΕΞ της Γερμανίας

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απεβίωσε σήμερα ο πρώην Πρόεδρος των Γερμανών Φιλελευθέρων (FDP) και πρώην υπουργός Εξωτερικών Κλάους Κίνκελ, σε ηλικία 82 ετών.

«Ένας έντιμος και μετριοπαθής άνδρας με χαρακτήρα», έγραψε πριν από λίγη ώρα ο σημερινός αρχηγός του FDP για τον Κλάους Κίνκελ, ο οποίος ηγήθηκε του κόμματος από το 1993 έως το 1995 και του υπουργείου Εξωτερικών από το 1992 έως το 1998.

Ο Κίνκελ ήταν γνωστός για το διόλου τυπικό πολιτικό του στιλ, καθώς συνήθιζε να μιλάει με – συχνά υπερβολική – αμεσότητα. «Δεν έκρυψα ποτέ ότι έχω ανοιχτούς και πολλές φορές επίσης σουηβικούς τρόπους», είχε δηλώσει ο ίδιος. Η πολιτική του καριέρα συνδέθηκε άρρηκτα με τον ιστορικό ηγέτη του FDP Χανς Ντίτριχ Γκένσερ. Μια από τις πρώτες «αποστολές» του ήταν να παραδώσει στον Βίλι Μπραντ εκ μέρους του τον φάκελο των μυστικών υπηρεσιών με τις πληροφορίες για το πρόσωπό του. Το αποτέλεσμα ήταν η παραίτηση του Μπραντ από την Καγκελαρία το 1974.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή