Βέμπερ: Ο Ορμπαν πρέπει να σταματήσει την αντι-ευρωπαϊκή ρητορική του για να παραμείνει στο ΕΛΚ

Βέμπερ: Ο Ορμπαν πρέπει να σταματήσει την αντι-ευρωπαϊκή ρητορική του για να παραμείνει στο ΕΛΚ

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ, υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν, δήλωσε στην γερμανική εφημερίδα Bild ότι ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπαν πρέπει να σταματήσει την αντι-ευρωπαϊκή ρητορική του αν επιθυμεί το κόμμα του να παραμείνει στην οικογένεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ο Βέμπερ ανέφερε ότι θέλει να κάνει μία τελευταία προσπάθεια, ώστε να παραμείνει το «Φιντές» στην ευρωπαϊκή οικογένεια, καθώς το ΕΛΚ πρόκειται να πραγματοποιήσει ντιμπέιτ με θέμα την παραμονή ή μη του κόμματος του Ορμπαν στην οικογένεια του ΕΛΚ.

«Ο Βίκτορ Ορμπαν πρέπει να σταματήσει άμεσα και για πάντα την εκστρατεία του κατά των Βρυξελλών», δήλωσε ο Βέμπερ, ενώ συμπλήρωσε ότι θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη και στα υπόλοιπα μέλη του ΕΛΚ και να εξασφαλίσει την ύπαρξη του Κεντρικού Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου στη Βουδαπέστη.

Ο Βέμπερ κατηγόρησε χθες τον Ορμπαν οτι διαστρεβλώνει την αλήθεια σχετικά με την μετανάστευση στην Ευρωπαϊκή Ενωση, προκαλώντας νέους τριγμούς στην ήδη προβληματική σχέση τους, ενόψει και των ευρωεκλογών του Μαΐου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή