ΚΟΣΜΟΣ

Βέμπερ: Ο Ορμπαν πρέπει να σταματήσει την αντι-ευρωπαϊκή ρητορική του για να παραμείνει στο ΕΛΚ

vemper-o-ormpan-prepei-na-stamatisei-tin-anti-eyropaiki-ritoriki-toy-gia-na-parameinei-sto-elk-2303411

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ, υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν, δήλωσε στην γερμανική εφημερίδα Bild ότι ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπαν πρέπει να σταματήσει την αντι-ευρωπαϊκή ρητορική του αν επιθυμεί το κόμμα του να παραμείνει στην οικογένεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ο Βέμπερ ανέφερε ότι θέλει να κάνει μία τελευταία προσπάθεια, ώστε να παραμείνει το «Φιντές» στην ευρωπαϊκή οικογένεια, καθώς το ΕΛΚ πρόκειται να πραγματοποιήσει ντιμπέιτ με θέμα την παραμονή ή μη του κόμματος του Ορμπαν στην οικογένεια του ΕΛΚ.

«Ο Βίκτορ Ορμπαν πρέπει να σταματήσει άμεσα και για πάντα την εκστρατεία του κατά των Βρυξελλών», δήλωσε ο Βέμπερ, ενώ συμπλήρωσε ότι θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη και στα υπόλοιπα μέλη του ΕΛΚ και να εξασφαλίσει την ύπαρξη του Κεντρικού Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου στη Βουδαπέστη.

Ο Βέμπερ κατηγόρησε χθες τον Ορμπαν οτι διαστρεβλώνει την αλήθεια σχετικά με την μετανάστευση στην Ευρωπαϊκή Ενωση, προκαλώντας νέους τριγμούς στην ήδη προβληματική σχέση τους, ενόψει και των ευρωεκλογών του Μαΐου.