Εκπρόσωπος Μέι: «Δύσκολες» οι συνομιλίες με την Ε.Ε. για το Brexit

Εκπρόσωπος Μέι: «Δύσκολες» οι συνομιλίες με την Ε.Ε. για το Brexit

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δύσκολες» χαρακτήρισε εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται μεταξύ Βρετανίας και Ε.Ε. για τους όρους αποχώρηση της πρώτης από την Ενωση. 

Στον τελευταίο κύκλο συνομιλιών της με την Ε.Ε, υπήρξε «ισχυρή ανταλλαγή απόψεων» με τις δύο πλευρές να σχεδιάζουν τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων.

«Η κατανόησή μου είναι ότι οι συνομιλίες ήταν δύσκολες και ότι υπήρξε μια ισχυρή ανταλλαγή απόψεων, ωστόσο οι συνομιλίες συνεχίζονται», σημείωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της πρωθυπουργού μιλώντας σε δημοσιογράφους. 

Η αξιολόγηση αυτή συμπίπτει με την ετυμηγορία των Ευρωπαίων διιπλωματών, οι οποίοι ανέφεραν ότι οι συζητήσεις την Τρίτη μεταξύ του επικεφαλής δικηγόρου της Μέι, Τζέφρι Κοξ και του διαπραγματευτή της Ε.Ε. Μισέλ Μπαρνιέ, δεν μπόρεσαν να δώσουν μια ανανεωμένη συμφωνία.

«Η Ε.Ε. συνεχίζει να διαμηνύει ότι επιθυμεί να επιλύσει αυτό το ζήτημα και ότι επιθυμεί το Ηνωμένο Βασίλειο να αποχωρήσει από την Ενωση με συμφωνία. Το κοινοβούλιο έχει ξεκαθαρίσει ότι για να καταστεί κάτι τέτοιο δυνατό επιβάλλονται νομικά δεσμευτικές αλλαγές. Αυτό σημαίνει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα μπορεί να παγιδευτεί στο backstop (σ.σ. την πολιτική ασφάλεια για να αποτραπεί ένα σκληρό σύνορο ανάμεσα στην Ιρλανδία) για πάντα», πρόσθεσε. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή