Αποτυπώματα δεινοσαύρων σε Εθνικό Πάρκο της Πενσυλβάνια

Αποτυπώματα δεινοσαύρων σε Εθνικό Πάρκο της Πενσυλβάνια

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Εθνικό Ιστορικό Πάρκο Valley Forge στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ ίσως ήταν κάποτε ένα αληθινό «Τζουράσικ Παρκ». Αυτό τουλάχιστον δείχνουν τα απολιθωμένα αποτυπώματα προϊστορικών ζώων που ανακάλυψε τυχαία πριν λίγες μέρες έναν εθελοντής του Πάρκου.

Κατά την διάρκεια μιας περιπολίας του σε ένα μονοπάτι πεζοπορίας, ο Τομ Στακ ανακάλυψε τυχαία δεκάδες απολιθωμένα ίχνη πάνω στους βράχους, που εκ πρώτης όψεως έμοιαζαν με εξογκώματα ή λακκούβες, όχι μεγαλύτερα από 23 εκατοστά.

Αποτυπώματα δεινοσαύρων σε Εθνικό Πάρκο της Πενσυλβάνια-1

Αν και κανείς από τους χιλιάδες επισκέπτες δεν έδωσε σημασία, ο Στακ, ο οποίος έχει γνώσεις γεωλογίας και παλαιοντολογίας, αναγνώρισε τα περίπου 210 εκατομμυρίων ετών απολιθωμένα ίχνη.

Αποτυπώματα δεινοσαύρων σε Εθνικό Πάρκο της Πενσυλβάνια-2

Συνολικά, εντόπισε τα αποτυπώματα τριών μικρών ποδιών από τις πρώτες μέρες των δεινοσαύρων καθώς και  πατημασιές από ένα προϊστορικό ερπετό, συγγενή του σύγχρονου κροκοδείλου.

Αποτυπώματα δεινοσαύρων σε Εθνικό Πάρκο της Πενσυλβάνια-3

Πλέον, τα απολιθώματα εξετάζονται από τους επιστήμονες, ενώ η Υπηρεσία του Πάρκου ζήτησε να μην δημοσιευθεί η ακριβής τοποθεσία των πετρωμάτων, ώστε να προστατευθούν από την καταστροφή ή την απομάκρυνσή τους. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή