«Νοικοκυρά σε απόγνωση»… δωροδοκεί

«Νοικοκυρά σε απόγνωση»… δωροδοκεί

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ομοσπονδιακοί εισαγγελείς απήγγειλαν χθες κατηγορίες εις βάρος τριάντα και πλέον ατόμων, συμπεριλαμβανομένων προπονητών στο Πανεπιστήμιο Τζόρτζταουν και της Νότιας Καλιφόρνιας καθώς και δύο τηλεοπτικών αστέρων, οι οποίοι εμπλέκονται σε ένα ευρύτερο σκάνδαλο παράνομων εγγραφών στα πανεπιστημιακά ιδρύματα των ΗΠΑ. Η ομάδα των κατηγορουμένων φέρεται ότι είχε συγκροτήσει συμμορία εκβιάζοντας τους γονείς των επίδοξων φοιτητών, που καλούνταν να πληρώσουν δεκάδες χιλιάδες δολάρια για να εξασφαλίσουν ότι τα τέκνα τους θα περάσουν τα σχετικά τεστ των πανεπιστημίων. Κάποια άλλα άτομα κανόνιζαν να χαρακτηριστούν οι εισαχθέντες καλοί αθλητές, παρότι δεν ήταν. Αυτό προκύπτει από τη δικογραφία που κατατέθηκε χθες σε δικαστήριο της Βοστώνης. Μεταξύ των κατηγορουμένων συγκαταλέγονται η Φελίσιτι Χάφμαν, γνωστή από τον ρόλο της στην τηλεοπτική σειρά «Νοικοκυρές σε απόγνωση» (Desperate housewives) και η Λόρι Λάφλιν, η οποία παίζει στη σειρά «Full house» του ABC.

Η υπόθεση χρονολογείται από το 2011 και οι κατηγορούμενοι χρησιμοποίησαν «δωροδοκία και άλλα μέσα απάτης για να διευκολύνουν την εγγραφή των παιδιών τους σε πολλά γνωστά πανεπιστήμια, από το Τζόρτζταουν, το Γέιλ και το Στάνφορντ μέχρι το UCLA». Συνολικά 32 άτομα κατηγορούνται ότι δωροδόκησαν στελέχη των προαναφερθέντων ιδρυμάτων, βάζοντας έναν εξυπνότερο φοιτητή να περάσει το απαραίτητο τεστ, παραδίδοντας τις απαντήσεις στα ερωτήματα πριν από την εξέταση ή διορθώνοντας τις απαντήσεις αφότου είχαν ολοκληρώσει το τεστ. Η Χάφμαν κατηγορείται ότι πλήρωσε 15.000 δολάρια σε υποτιθέμενη φιλανθρωπική δωρεά για να εξασφαλίσει την εγγραφή της κόρης της, όπως προκύπτει από το σχετικό αναλυτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Ουάσιγκτον Ποστ.

Πληροφοριοδότης αποκάλυψε πως είχε πει στην ηθοποιό ότι θα μπορούσε να διορθώσει τις απαντήσεις της μεγαλύτερης κόρης της και να εξασφαλίσει 400 μονάδες παραπάνω στα SAT της. Η ίδια φαίνεται πως σκεφτόταν να κάνει το ίδιο κόλπο και με τη νεότερη κόρη της, σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Οι εισαγγελείς διατείνονται ότι οι γονείς κατέβαλαν σε ειδικό σύμβουλο 25 εκ. δολάρια από το 2011 έως τον περασμένο μήνα, με αποκλειστική αποστολή να δωροδοκεί προπονητές και διοικητικούς υπαλλήλους. Οι αρχές καταγγέλλουν εξάλλου ότι δημιουργούνταν ψεύτικα αθλητικά προφίλ προκειμένου οι υποψήφιοι φοιτητές να φαίνονται σαν δυνατοί αθλητές στο γυμνάσιο, ενώ δεν ήταν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή