Τζ. Κόρμπιν: Πιθανόν οι Εργατικοί να υποστηρίξουν δημοψήφισμα για τη συμφωνία της Μέι

Τζ. Κόρμπιν: Πιθανόν οι Εργατικοί να υποστηρίξουν δημοψήφισμα για τη συμφωνία της Μέι

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ηγέτης των Βρετανών Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν άφησε να εννοηθεί ότι θα υποστηρίξει μια πρόταση βουλευτών που προβλέπει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη συμφωνία της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για το Brexit αν η τελευταία εγκριθεί από το Κοινοβούλιο.

Η Μέι αναμένεται να θέσει και πάλι σε ψηφοφορία αυτή την εβδομάδα τη συμφωνία αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όμως δύο από τους υπουργούς της κυβέρνησής της άφησαν να εννοηθεί ότι η συντηρητική κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αυτή την ψηφοφορία μόνο αν διαθέτει την απαραίτητη υποστήριξη για να εγκριθεί από το Κοινοβούλιο.

Ο Κόρμπιν, που εμφανίζεται απρόθυμος να υποστηρίξει δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit, λέει εδώ και καιρό ότι θα προσπαθήσει να σταματήσει αυτό που αποκαλεί ένα «εκτρωματικό» Συντηρητικό Brexit.

Σήμερα, ο Κόρμπιν είπε πως οι Εργατικοί πιθανότατα θα υποστηρίξουν μια πρόταση, ή μια τροπολογία, δύο βουλευτών των Εργατικών, του Πίτερ Κάιλ και του Φιλ Γουίλσον, με σκοπό μια «επιβεβαιωτική ψηφοφορία» αν η συμφωνία της Μέι εγκριθεί από το Κοινοβούλιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT