Συνέλαβαν τον προσωπάρχη του Χουάν Γκουαϊδό

Συνέλαβαν τον προσωπάρχη του Χουάν Γκουαϊδό

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΑΡΑΚΑΣ. Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα Χουάν Γκουαϊδό, που έχει αυτοανακηρυχθεί προσωρινός πρόεδρος της χώρας, κατήγγειλε τη σύλληψη κατά τη διάρκεια της νύχτας, από τις υπηρεσίες πληροφοριών, του «επικεφαλής του γραφείου» του, λέγοντας πως η τύχη του αγνοείται. Δεν μπορούν να συλλάβουν τον μεταβατικό πρόεδρο, γι’ αυτό συλλαμβάνουν τον στενότερο συνεργάτη του, δήλωσε ο Γκουαϊδό. «Συνέλαβαν τον Ρομπέρτο Μαρέρο, τον επικεφαλής του γραφείου μου, με την κατηγορία ότι είχε στην κατοχή του δύο τουφέκια και μία χειροβομβίδα που τοποθετήθηκαν από πρόθεση στο σπίτι του. Η σύλληψη έγινε περίπου στις 2 το πρωί (8 π.μ. ώρα Ελλάδας)», έγραψε στο Twitter.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο καταδίκασε τη σύλληψη αυτή με ανάρτησή του στο Twitter: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν τις εφόδους των υπηρεσιών ασφαλείας [του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο] και την κράτηση του Ρομπερτο Μαρέρο, επικεφαλής του γραφείου του μεταβατικού προέδρου Χουάν Γκουαϊδό». «Καλούμε για την άμεση απελευθέρωσή του. Απαιτούμε να λογοδοτήσουν όλοι όσοι εμπλέκονται», συνέχισε. Ο Μαρέρο συνελήφθη κατά τη διάρκεια επιχείρησης της υπηρεσίας πληροφοριών SEBIN στην κατοικία του. Επιχείρηση της SEBIN πραγματοποιήθηκε και στην κατοικία του βουλευτή της αντιπολίτευσης Σέρχιο Βεργκάρα, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, στη συνοικία Λας Μερθέδες στο Καράκας. Κατά τη σύλληψή του, ο Μαρέρο «φώναξε πως (τα μέλη της SEBIN) είχαν τοποθετήσει στο σπίτι του δύο τουφέκια και μία χειροβομβίδα. Τον πήραν μαζί τους και του είπα να κρατήσει γερά», δήλωσε ο Βεργκάρα στους δημοσιογράφους. Σύμφωνα με τον βουλευτή, περίπου δεκαπέντε πράκτορες τον έριξαν στο έδαφος και «επισκέφθηκαν» το σπίτι του, στη συνέχεια τον ρώτησαν για το σπίτι του Ρομπέρτο Μαρέρο. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης αυτής, που διήρκεσε δύο ώρες όπως είπε, ήταν παρόντες δύο εισαγγελείς, προσέθεσε. «Αρχισαν να χτυπούν το σπίτι του Ρομπέρτο Μαρέρο, που βρίσκεται μερικά μέτρα από το δικό μου, μέχρι να καταφέρουν να μπουν», είπε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή