Το ALDE προτείνει Βεστάγκερ για διάδοχο του Γιούνκερ

Το ALDE προτείνει Βεστάγκερ για διάδοχο του Γιούνκερ

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. Την υποψηφιότητα της σημερινής επιτρόπου Ανταγωνισμού της Ε.Ε., Μαργκρέτε Βεστάγκερ, για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ως διαδόχου του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, αναμενόταν να ανακοινώσει χθες η κοινοβουλευτική ομάδα Συμμαχία Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE). Παρά τη δημοτικότητά της, όμως, χάρη στις σημαντικές της επιτυχίες εναντίον αμερικανικών κολοσσών, όπως οι Google και Apple, η Βεστάγκερ κινδυνεύει να μην προταθεί για τον θώκο της προέδρου της Κομισιόν από το ίδιο της το κόμμα στη Δανία.

Οι Φιλελεύθεροι αναμένεται να αναδειχθούν σε τρίτο κόμμα στις ευρωεκλογές, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες του ηλεκτρονικού περιοδικού Politico, η Βεστάγκερ δεν απολαμβάνει της στήριξης του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, θεωρούμενου «ισχυρού άνδρα» των φιλελεύθερων στην Ευρώπη. Οι σχέσεις της Βεστάγκερ με το Παρίσι ψυχράνθηκαν πρόσφατα, μετά την απόφαση της επιτρόπου να εμποδίσει τη συγχώνευση της γαλλικής Alstom με τη γερμανική Siemens, παρά την επιμονή των Παρισίων ότι η συγχώνευση αυτή θα ήταν ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης του κινεζικού ανταγωνισμού στην κατασκευή σιδηροδρομικών συρμών υψηλής τεχνολογίας. «Είναι μια πολύ γενναία επίτροπος, αλλά μετά την υπόθεση Siemens – Alstom θα είναι δύσκολο να τη στηρίξουμε», είπε αξιωματούχος του κόμματος του Μακρόν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή