Απάντηση ΕΕ στον Τραμπ: Δεν αναγνωρίζουμε την κυριαρχία του Ισραήλ επί των Υψωμάτων του Γκολάν

Απάντηση ΕΕ στον Τραμπ: Δεν αναγνωρίζουμε την κυριαρχία του Ισραήλ επί των Υψωμάτων του Γκολάν

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ευρωπαϊκή Ενωση υπογράμμισε σήμερα ότι δεν αναγνωρίζει την κυριαρχία του Ισραήλ επί των Υψωμάτων του Γκολάν μετά τη χθεσινή δήλωση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ που έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων. 

«Η θέση της Ε.Ε. δεν έχει αλλάξει», ανέφερε εκπρόσωπος της ένωσης στο πρακτορείο Reuters και πρόσθεσε: «Η Ε.Ε. συντάσσεται με το Διεθνές Δικαίο και δεν αναγνωρίζει την κυριαρχία του Ισραήλ επί των περιοχών που κατέλαβε το Ισραήλ το 1967, συμπεριλαμβανομένων και των Υψωμάτων του Γκολάν και δεν τα αναγνωρίζει ως μέρος της εδαφικής ακεριαότητας του Ισραήλ». 

Εκτός από την Ε.Ε., η Ρωσία, η Τουρκία και το Ιράν προχώρησαν σήμερα σε ανακοινώσεις που καταδικάζουν τη χθεσινή δήλωση του Τραμπ οτι «οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν την ισραηλινή κυριαρχία στα Υψώματα του Γκολάν». Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε ότι η κίνηση αυτή «φέρνει την περιοχή στα πρόθυρα νέα κρίσης».

Το Ισραήλ κατέλαβε και προσάρτησε τα Υψώματα του Γκολάν το 1967, στον πόλεμο των Eξι Ημερών, και ο Νετανιάχου αναφέρθηκε στην πιθανότητα αναγνώρισης από τις ΗΠΑ στην πρώτη συνάντησή του με τον Τραμπ, τον Φεβρουάριο του 2017.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή