Δεύτερο πυρηνικό εργοστάσιο αποκτά η Ουγγαρία

Δεύτερο πυρηνικό εργοστάσιο αποκτά η Ουγγαρία

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «πράσινο» φως για την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού Paksh-2 στην Ουγγαρία έδωσε η Ε.Ε., σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Russia-24, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Péter Szijjártó.

Στην συνέντευξή του,  ο Ούγγρος αξιωματούχος σημείωσε ότι η Ε.Ε. ενέκρινε την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Paksh-2 στην Ουγγαρία, επισημαίνοντας ότι όλες οι τυπικές διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί.

Ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών απέδωσε τις καθυστερήσεις που υπήρξαν μέχρι σήμερα, όσον αφορά στην έναρξη της κατασκευής του πυρηνικού σταθμού, στις τυπικές διαδικασίες έγκρισης εκ μέρους της Ε.Ε., οι οποίες διήρκεσαν, όπως είπε, περισσότερο από όσο θα έπρεπε και περισσότερο από όσο ήταν προγραμματισμένο.

«Αυτή την στιγμή – ωστόσο – όλες αυτές οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν και η Ε.Ε. έδωσε το “πράσινο” φως» υπογράμμισε ο ίδιος.

Ο Péter Szijjártó έκανε παράλληλα γνωστό το γεγονός ότι τα διάφορα έργα υποδομής έχουν ξεκινήσει και προσέθεσε ότι την παρούσα στιγμή περίπου το 40% της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνεται στην Ουγγαρία διασφαλίζεται από τον πυρηνικό σταθμό, ενώ το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί μόλις τεθεί σε λειτουργία ο δεύτερος πυρηνικός σταθμός.

Πηγή: ΙΒΝΑ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή