Αγνοια δηλώνει ο Τραμπ για τα sms του Κούσνερ

Αγνοια δηλώνει ο Τραμπ για τα sms του Κούσνερ

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ δήλωσε χθες άγνοια για τους ανεπίσημους διαύλους επικοινωνίας που διατηρούσε ο γαμπρός του Τζάρεντ Κούσνερ με ξένους αξιωματούχους, κατά παράβαση των κανονισμών του Λευκού Οίκου. Η άγνοια για τα μηνύματα του Κούσνερ στην πλατφόρμα WhatsApp έρχεται σε αντίθεση με την ιερή αγανάκτηση που είχε επιδείξει ο Τραμπ στην υπόθεση των emails που έστελνε η πρώην ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον από τον σέρβερ του σπιτιού της.

Σε επιστολή του προς τον Λευκό Οίκο, ο επικεφαλής της επιτροπής ελέγχου της Βουλής των Αντιπροσώπων Ελάιτζα Κάμινγκς αναφέρει ότι έως τον Δεκέμβριο του 2018 ο Κούσνερ χρησιμοποιούσε συστηματικά το WhatsApp για κρατικές υποθέσεις. Ο Κάμιγκς ζητεί περισσότερες πληροφορίες από τον συνήγορο του Κούσνερ.

Επισήμως, δεν υπάρχουν πληροφορίες για το περιεχόμενο των συνομιλιών, αν και ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ Ιβο Ντάαλντερ επικαλέστηκε ανώτατο αξιωματούχο που έκανε λόγο για το «κουαρτέτο του WhatsApp». Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, ο Κούσνερ, ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, ο πρίγκιπας διάδοχος του Αμπού Ντάμπι Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου είχαν συστηματικά συνομιλίες μέσω WhatsApp. «Τι κουαρτέτο», σχολίασε ο Ντάαλντερ. «Και όλα αυτά μέσω ενός μη ασφαλούς διαύλου επικοινωνίας». «Δεν γνωρίζω τίποτα γι’ αυτό. Δεν το έχω ακούσει ποτέ», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ λίγο πριν αναχωρήσει από τον Λευκό Οίκο για να περάσει το Σαββατοκύριακο στο θέρετρο Μαρ-α-Λάγκο στη Φλόριντα.

Για λόγους ασφαλείας των επικοινωνιών αλλά και ενημέρωσης των κρατικών αρχείων απαγορεύεται στους αξιωματούχους να επικοινωνούν μέσω ανεπίσημων διαύλων.

Στην επιστολή του προς τον Λευκό Οίκο, ο Κάμινγκς σημειώνει ότι ενδέχεται να έχει παραβεί τη νομοθεσία αυτή και η σύμβουλος του Λευκού Οίκου, κόρη του προέδρου και σύζυγος του Κούσνερ, Ιβάνκα Τραμπ. Ο Κάμιγκς ζητεί τη συνδρομή του Λευκού Οίκου για τη διερεύνηση του ζητήματος και σημειώνει ότι, σε περίπτωση που συνεχιστεί η μη συμμόρφωση προς τα αιτήματα για παροχή πληροφοριών, «η επιτροπή θα χρησιμοποιήσει άλλα μέσα».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή