Ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη προσγειώθηκαν στο Καράκας

Ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη προσγειώθηκαν στο Καράκας

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΑΡΑΚΑΣ. Για «ριψοκίνδυνη κλιμάκωση» κατηγόρησε η Ουάσιγκτον τη Μόσχα, εξαιτίας της ανάπτυξης ρωσικών στρατιωτικών αεροσκαφών και προσωπικού στη Βενεζουέλα. Τα ρωσικά αεροσκάφη και οι στρατιωτικοί έφθασαν έξω από την πρωτεύουσα Καράκας το Σάββατο.

Η Ουάσιγκτον έχει αναγνωρίσει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό ως τον νόμιμο πρόεδρο της χώρας, απαιτώντας την αποχώρηση του πρόεδρου Νικολάς Μαδούρο από την εξουσία. Η Μόσχα έχει χαρακτηρίσει απόπειρα πραξικοπήματος την αμερικανική παρέμβαση. «Οι ΗΠΑ καταδικάζουν την ανάπτυξη ρωσικών αεροσκαφών στο Καράκας. Η παρουσία των αεροπλάνων διαψεύδει τις εκκλήσεις του Μαδούρο και της Ρωσίας για μη ανάμειξη», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. «Τα ρωσικά αεροσκάφη προσγειώθηκαν στη Βενεζουέλα έχοντας εξασφαλίσει την άδεια της μοναδικής κυβέρνησης της χώρας, που είναι αυτή του Νικολάς Μαδούρο», δήλωσε χθες ο αντιπρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ντιοσδάδο Καμπέγιο.

Στο μεταξύ, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα είχε μείνει χθες το μεγαλύτερο τμήμα της Βενεζουέλας. Η βλάβη εκδηλώθηκε αρχικά το μεσημέρι της Δευτέρας, ενώ το ρεύμα επανήλθε λίγες ώρες αργότερα, όπως είχαν υποσχεθεί οι Αρχές. Τα ξημερώματα της Τρίτης, όμως, η παροχή ρεύματος διεκόπη και πάλι στις περισσότερες από τις 23 πολιτείες της χώρας.

Ανήθικο σχέδιο

Για «ηλεκτρομαγνητική επίθεση» έκανε χθες λόγο η αντιπρόεδρος της χώρας Ντέλσι Ροντρίγκες, που προσέθεσε: «Ενα μακάβριο, ανήθικο σχέδιο που εκπονήθηκε στην Ουάσιγκτον και εκτελέστηκε από μερίδα της Ακροδεξιάς της Βενεζουέλας έπληξε τη χώρα». Την οργή τους εξέφρασαν κάτοικοι συνοικιών του Καράκας, οι οποίοι βγήκαν στα μπαλκόνια χτυπώντας κατσαρόλες και φωνάζοντας συνθήματα κατά του καθεστώτος Μαδούρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή