Κοινή περιπολία Τουρκίας-Ρωσίας στη βόρεια Συρία

Κοινή περιπολία Τουρκίας-Ρωσίας στη βόρεια Συρία

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρώτη κοινή τους περιπολία, στην περιοχή Ταλ Ριφάατ της βόρειας Συρίας, πραγματοποίησαν οι τουρκικές και ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, όπως ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Αμυνας.

«Μέσα στα πλαίσια της υπάρχουσας συμφωνίας, οι τουρκικές και ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν την πρώτη ανεξάρτητη, αλλά από κοινού συντονισμένη περιπολία στο Ταλ Ριφαάτ, με σκοπό να υλοποιηθεί η εκεχειρία, να επιτευχθεί σταθερότητα στην περιοχή και να αποτραπούν επιθέσεις», δήλωσε το υπουργείο Αμυνας σε ανάρτηση του στο Twitter.

Οι δύο χώρες είχαν πραγματοποιήσει κοινές περιπολίες και στην περιοχή του Ιντλίμπ πριν από μερικές εβδομάδες, σύμφωνα με την Daily Sabah. Ο Τούρκους υπουργός Αμυνας, Χουλουσί Ακάρ, είχε δηλώσει τότε οτι «βλέπουμε τις κοινές περιπολίες την Ρωσίας στην περιοχή Ιντλίμπ, ως ένα σημαντικό βήμα για την συνέχιση της εκεχειρίας και την διασφάλιση της σταθερότητας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT