Υπέρ μακράς παράτασης του Brexit o Ντόναλντ Τουσκ

Υπέρ μακράς παράτασης του Brexit o Ντόναλντ Τουσκ

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα πρέπει να είναι «ανοικτό» σε μια μακρά παράταση του Brexit, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης ενώπιον των Ευρωβουλευτών.

«Δεν μπορείτε να προδώσετε τα έξι εκατομμύρια Βρετανών που υπέγραψαν υπέρ της αναστολής του άρθρου 50 (σ.σ. περί αποχώρησης από την Ε.Ε.), ούτε το ένα εκατομμύριο πολιτών που διαδήλωσαν πρόσφατα κατά του Brexit, αλλά και την ολοένα αυξανόμενη πλειονότητα που επιθυμεί η Βρετανία να παραμείνει στην Ενωση», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τουσκ, κατά τη σύντομη ομιλία του.

Μάλιστα, με ανάρτησή του στο Twitter, αμέσως μετά, πρόσθεσε ότι η Ευρωβουλή θα πρέπει να σκεφτεί το σενάριο της μακράς παράτασης, αν η Βρετανία επιθυμεί να αναθεωρήσει τη στρατηγική της. Οι Βρετανοί «μπορεί να μην νιώθουν ότι εκπροσωπούνται επαρκώς από το δικό τους Κοινοβούλιο, αλλά θα πρέπει να αιθάνονται ότι εκπροσωπούνται από εσάς. Γιατί είναι Ευρωπαίοι», σημείωσε, απευθυνόμενος προς τους Ευρωβουλευτές. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή