«Bροχή» παραιτήσεων για το σκάνδαλο στη Βουλγαρία

«Bροχή» παραιτήσεων για το σκάνδαλο στη Βουλγαρία

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια προσπάθεια να ανακόψει τη φθορά του κυβερνώντος κόμματος GERB δύο μήνες πριν από τις ευρωεκλογές, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ έκανε χθες δεκτή την παραίτηση του Τσβετάν Τσβετάνοφ, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και αντιπροέδρου του GERB.

Δεξί χέρι του Μπορίσοφ και μία από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες της Βουλγαρίας, ο Τσβετάνοφ είχε υποβάλει παραίτηση μία ημέρα νωρίτερα, έχοντας πληγεί βαρύτατα από το σκάνδαλο των πολυτελών διαμερισμάτων που κλονίζει την κεντροδεξιά κυβέρνηση.

Την περασμένη εβδομάδα, το βουλγαρικό τμήμα του ραδιοφωνικού δικτύου Radio Free Europe και η μη κυβερνητική οργάνωση ACF, η οποία ασχολείται με ζητήματα διαφθοράς, αποκάλυψαν ότι αρκετοί πολιτικοί αγόρασαν μεγάλα διαμερίσματα σε ακριβό προάστιο της Σόφιας σε σκανδαλωδώς χαμηλές τιμές. Ολα τα διαμερίσματα ανήκαν στον ίδιο πωλητή, την εταιρεία Arteks Engineering.

Υπό το βάρος των αποκαλύψεων, οδηγήθηκαν σε παραίτηση η υπουργός Δικαιοσύνης Τσέτσκα Τσάτεβα, ο υφυπουργός Ενέργειας Κράσιμιρ Παρβάνοφ και η υφυπουργός Αθλητισμού Βάνια Κόλεβα. Ολοι οι παραιτηθέντες αρνούνται ότι διέπραξαν παρανομία. Ο Τσβετάνοφ υποστήριξε ότι οδηγήθηκε στην παραίτηση για να μη δώσει τροφή στις κατηγορίες ότι εκμεταλλεύεται τη θέση του προκειμένου να εμποδίσει την εν εξελίξει δικαστική έρευνα. Η Βουλγαρία θεωρείται η χώρα με το μεγαλύτερο πρόβλημα διαφθοράς σε επίπεδο Ε.Ε., σύμφωνα με τη Διεθνή Διαφάνεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή