Στην Ιρλανδία θα μεταβεί η Μέρκελ για το Brexit

Στην Ιρλανδία θα μεταβεί η Μέρκελ για το Brexit

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Ιρλανδία θα μεταβεί η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ την ερχόμενη Πέμπτη με σκοπό να συνομιλήσει με τον ομόλογό της Λίο Βαράντκαρ για το Brexit, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

Η Ιρλανδία είναι η μόνη χώρα που μοιράζεται χερσαία σύνορα με τη Βρετανία, και ως εκ τούτου διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στις συζητήσεις για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν τα σύνορα της Βόρειας Ιρλανδίας θα καταστούν τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε.

Δύο ημέρες πριν από τη συνάντησή του με την Μέρκελ, ο Ιρλανδός πρωθυπουργός θα επισκεφθεί  τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για να αξιολογήσουν τις τελευταίες εξελίξεις του Brexit.

«Και οι δύο ηγέτες είναι ισχυροί και σταθεροί σύμμαχοι της Ιρλανδίας στο να ανταποκρίνονται στις μοναδικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε από το Brexit. Θα εκφράσω για μια ακόμα φορά την ευγνωμοσύνη της κυβέρνησης για τη συνεχή αλληλεγγύη τους», ανέφερε ο Βαράντκαρ σε ανακοίνωση.

«Οι διμερείς μας σχέσεις με τη Γερμανία και με τη Γαλλία είναι καλύτερες από ποτέ – και θα γίνουν ακόμα σημαντικότερες καθώς οδεύουμε προς μία Ευρωπαϊκή Ένωση 27 μελών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή