ΚΟΣΜΟΣ

Ανοίγει σε δύο μέρες το νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης (βίντεο – φωτογραφιές)

anoigei-se-dyo-meres-to-neo-aerodromio-tis-konstantinoypolis-vinteo-amp-8211-fotografies-2309062

Τίτλοι τέλους θα πέσουν σε λίγες ώρες για το μέχρι σήμερα διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης «Ατατούρκ» καθώς όλες οι υπηρεσίες θα μεταφερθούν στο νέο αεροδρόμιο της πόλης.

Η μεταφορά θα ξεκινήσει στις 5 Απριλίου στις 3.00 τα ξημερώματα και θα ολοκληρωθεί μέχρι τα μεσάνυχτα της 6ης Απριλίου σύμφωνα με τον Τούρκο Υπουργό Μεταφορών. 

Όπως αναφέρει η Daily Sabah, όλες οι πτήσεις από και προς τα δύο αεροδρόμια θα απαγορευτούν για 12 ώρες ενώ σύμφωνα με τον Τσαχίτ Τουρχάν, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης μεταφοράς, βασικοί δρόμοι της Κωνσταντινούπολης θα είναι κλειστοί.

anoigei-se-dyo-meres-to-neo-aerodromio-tis-konstantinoypolis-vinteo-amp-8211-fotografies0

Η τελευταία πτήση από το Ατατούρκ  θα είναι αυτή προς Σιγκαπούρη. Οι πτήσεις στο νέο αεροδρόμιο θα αυξάνονται σταδιακά από το Σάββατο το μεσημέρι, με πρώτη αυτή προς την πρωτεύουσα Άγκυρα.

Το αεροδρόμιο Ατατούρκ άρχισε την λειτουργία του 1953 και πλέον θα μετατραπεί σε χώρο έκθεσης.

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό,  μέσα σε μερικά χρόνια το Αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολης θα είναι το αεροδρόμιο που θα εξυπηρετεί τους περισσότερους επιβάτες και φορτίο στην Ευρώπη ενώ όταν ολοκληρωθεί θα εκτείνεται σε έκταση 76,5 εκατ. τ.μ. καθιστώντας το, τον μεγαλύτερο διεθνή αερολιμένα στον κόσμο. 

anoigei-se-dyo-meres-to-neo-aerodromio-tis-konstantinoypolis-vinteo-amp-8211-fotografies2

Οι εγκαταστάσεις του έχουν την δυνατότητα να φιλοξενήσουν 90 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο, με τον αριθμό αυτό να αυξάνει στα 200 εκατ. με την ολοκλήρωση των εργασιών το 2023.

Η τελετή των εγκαινίων του «Αεροδρομίου Ιστανμπούλ» έγινε τον Οκτώβριο του 2018 και σε αυτή παραβρέθηκαν περισσότεροι από 50 ηγέτες, υπουργοί ξένων κρατών και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι.