Ενταση και συμπλοκές με τη σερβική αντιπολίτευση

Ενταση και συμπλοκές με τη σερβική αντιπολίτευση

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Οπαδοί της σερβικής αντιπολίτευσης και αντικυβερνητικοί διαδηλωτές μπλόκαραν χθες την είσοδο στο δημαρχείο του Βελιγραδίου και τοποθέτησαν φράχτες γύρω από τη ρυθμιστική αρχή για τα ηλεκτρονικά μέσα (REM). Πριν από την κινητοποίηση, η αντιπολίτευση είχε ζητήσει από τις τοπικές αρχές να αναστείλουν αμέσως τα έργα υποδομής στο Βελιγράδι μέχρις ότου οι πολίτες διακηρύξουν τη γνώμη τους για αυτά σε ένα δημοψήφισμα.

Παράλληλα κάλεσαν τον δήμαρχο Ζόραν Ραντόγιτσιτς να αποπέμψει τον αναπληρωτή του, Γκόραν Βέσιτς. Οι ως επί το πλείστον γυναίκες μέλη της δημοτικής αρχής αντιμετώπισαν τους διαδηλωτές έξω από το δημαρχείο, φωνάζοντας «Ζητήστε συγγνώμη! Σταματήστε τη βία!». Ωστόσο οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές συνέχισαν τη δράση τους, απομάκρυναν τους φράχτες γύρω από τις εργασίες στην πλατεία Δημοκρατίας του Βελιγραδίου και τους τοποθέτησαν μπροστά από το κτίριο της REM. «Αυτό τώρα είναι εργοτάξιο, επειδή η αρχή χρειάζεται σοβαρή ανακαίνιση», σχολίασε ένας από τους ηγέτης της υπερσυντηρητικής αντιπολίτευσης, ο Μπόσκο Ομπράντοβιτς.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι «το κράτος θα πετύχει να εξουδετερώσει τους νταήδες». Αποκάλεσε «φασίστα» τον Ομπράντοβιτς και επισήμανε ότι «οι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν στην Ουγγαρία και τη ναζιστική Γερμανία δεν θα περάσουν στη Σερβία». Η αντιπολίτευση προγραμματίζει για αύριο νέα πορεία, η οποία θα ξεκινήσει από το κτίριο της κυβέρνησης μέχρι τα κεντρικά γραφεία του φιλοκυβερνητικού τηλεοπτικού σταθμού Pink.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή