BBC: Ο Ντ. Τουσκ προτείνει 12μηνη «ευέλικτη» παράταση του Brexit

BBC: Ο Ντ. Τουσκ προτείνει 12μηνη «ευέλικτη» παράταση του Brexit

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, προτείνει μία «ευέλικτη» 12μηνη παράταση του Brexit, σύμφωνα με υψηλόβαθμη ευρωπαϊκή πηγή που επικαλείται το BBC.

Το σχέδιο του επιτρέπει στο Ηνωμένο Βασίλειο να αποχωρήσει νωρίτερα αν το βρετανικό Κοινοβούλιο επικυρώσει μία συμφωνία, στην οποία, βέβαια, θα έπρεπε να συμφωνήσουν και οι Ευρωπαίοι ηγέτες στο έκτακτο συνέδριο της επόμενης εβδομάδας.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι και ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, αναμένεται να συνεχίσουν τις συζητήσεις, τις οποίες ο ο ηγέτης της αντιπολίτευσης χαρακτήρισε «χρήσιμες, αλλά ατελέσφορες».

Ο γενικός εισαγγελέας Τζέφρι Κοξ δήλωσε στο BBC ότι αν αποτύχουν οι συζητήσεις, η παράταση του Brexit «πιθανότατα θα είναι μακρά».

Υπενθυμίζεται ότι αν οι Βρετανοί βουλευτές δεν επικυρώσουν μία συμφωνία μέχρι τις 12 Απριλίου, τότε το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει από την Ε.Ε. χωρίς συμφωνία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή