ΚΟΣΜΟΣ

Υποδοχή «ροκ σταρ» επεφύλαξαν οι Γερμανοί στον Ομπάμα (φωτογραφίες)

Υποδοχή «ροκ σταρ» επεφύλαξαν οι Γερμανοί στον Ομπάμα (φωτογραφίες)

Ο 44ος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, έγινε για μία ακόμη φορά δεκτός ως «ροκ σταρ» στο Βερολίνο, σε όλες τις εμφανίσεις του κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του στη γερμανική πρωτεύουσα.

Σήμερα, ο τέως Πρόεδρος των ΗΠΑ μίλησε για το κλίμα σε 300 νέους ακτιβιστές από όλη την Ευρώπη, στο κατάμεστο αμφιθέατρο του ιδιωτικού Πανεπιστημίου Οικονομικών και Τεχνολογικών Σπουδών του Βερολίνου. 

Όπως συμβαίνει με τις «μυστικές» συναυλίες διάσημων καλλιτεχνών, οι συμμετέχοντες επελέγησαν με ιδιαίτερα αυστηρά κριτήρια, ενημερώθηκαν για την σημερινή συνάντηση πριν από λίγες εβδομάδες, ενώ τους ζητήθηκε να μην αποκαλύψουν τον χρόνο και τον τόπο παρά μόνο λίγες ημέρες πριν από το ταξίδι τους στην γερμανική πρωτεύουσα.

ypodochi-rok-star-epefylaxan-oi-germanoi-ston-ompama-fotografies0

Την προηγούμενη ημέρα, ο Μπαράκ Ομπάμα συμμετείχε στην «Παγκόσμια Σύνοδο Ηγεσίας» στην Κολωνία, όπου πουλήθηκαν πάνω από 15.000 εισιτήρια, αξίας από 50 έως 5.000 ευρώ. Μάλιστα, μόλις 100 άτομα απέκτησαν τα «χρυσά εισιτήρια», με τα οποία είχαν την ευκαιρία να δειπνήσουν και να φωτογραφηθούν με τον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ. 

ypodochi-rok-star-epefylaxan-oi-germanoi-ston-ompama-fotografies1

Χθες επίσης, ο Μπαράκ Ομπάμα είχε ιδιωτική συνάντηση με «τη φίλη» του, Καγκελάριο 'Αγγελα Μέρκελ, από την οποία διέρρευσαν μόνο οι φωτογραφίες με τον θερμό εναγκαλισμό τους.

ypodochi-rok-star-epefylaxan-oi-germanoi-ston-ompama-fotografies2

Δεν λείπουν ωστόσο τα επικριτικά, σε μερικές περιπτώσεις και ειρωνικά, σχόλια του γερμανικού Τύπου για την υποδοχή που του επεφύλαξαν τόσο η κυρία Μέρκελ όσο και η γερμανική κοινή γνώμη.

ypodochi-rok-star-epefylaxan-oi-germanoi-ston-ompama-fotografies3

«Η γερμανική οπτική για τους αμερικανούς Προέδρους είναι κάπως υπεραπλουστευτική: αυτός είναι ο καλός Ομπάμα και άλλος ο κακός Τραμπ. Η "Ομπαμανοσταλγία" των Γερμανών επισκιάζει το γεγονός ότι η θητεία του Ομπάμα ήταν γεμάτη σκιές – τις μαζικές επιθέσεις με drones, τους νεκρούς, την απαθή στάση στον πόλεμο της Συρίας που προκάλεσε την προσφυγική κρίση στην Ευρώπη», γράφει η «Tagesspiegel», ενώ η Bild υπενθυμίζει ότι επί Ομπάμα ξεκίνησε και ο εμπορικός πόλεμος εναντίον των γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών.

ypodochi-rok-star-epefylaxan-oi-germanoi-ston-ompama-fotografies4

Επισημαίνεται ακόμη ότι ίσως τα μηνύματα της συνάντησης με την κυρία Μέρκελ να αποδειχθούν λανθασμένα, καθώς επίκειται η απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης σχετικά με την επιβολή δασμών στις εισαγωγές αυτοκινήτων από την Ευρώπη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ