Λιβύη: Εκλεισε το μοναδικό λειτουργικό αεροδρόμιο της Τρίπολης μετά από βομβαρδισμό

Λιβύη: Εκλεισε το μοναδικό λειτουργικό αεροδρόμιο της Τρίπολης μετά από βομβαρδισμό

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μαχητικό αεροσκάφος βομβάρδισε το μοναδικό λειτουργικό αεροδρόμιο της Τρίπολης πριν λίγη ώρα σύμφωνα με μαρτυρία κατοίκου που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Μετά τον βομβαρδισμό η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τη λειτουργία του αεροδρομίου της Τρίπολης, το οποίο είναι και το μοναδικό από το οποίο πραγματοποιούνται πτήσεις.

Σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας του αεροδρομίου Μιτίγκα που επικαλείται η Daily Sabah, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης, μέχρι στιγμής.

Η επίθεση απειλεί να διακόψει τις προμήθειες πετρελαίου και καυσίμων, καθώς και τη μετανάστευση στην Ευρώπη, αλλά και δώσει ένα τέλος σχέδια του ΟΗΕ για διεξαγωγή εκλογών, ώστε να λήξουν οι εχθροπραξίες.

Οι δυνάμεις του Λιβυκού Εθνικού Στρατού έχασαν τον έλεγχο του αεροδρομίου στην Τρίπολη

Οι δυνάμεις του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (ΛΕΣ), του στρατιωτικού διοικητή της ανατολικής Λιβύης Χαλίφα Χάφταρ, έχασαν τον έλεγχο του πρώην διεθνούς αεροδρομίου της Τρίπολης, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Δυνάμεις, συμμαχικές στην κυβέρνηση της διεθνώς αναγνωρισμένης Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) που εδρεύει στην Τρίπολη, παρατηρήθηκαν μέσα στο αεροδρόμιο, ενώ συγκρούσεις με τις δυνάμεις του ΛΕΣ μαίνονται νότια του αεροδρομίου, τόνισαν ένας δημοσιογράφος του πρακτορείου Reuters που βρίσκεται στο σημείο και κάτοικοι.

Υπενθυμίζεται ότι οι δυνάμεις του στρατηγού Χάφταρ έχουν ξεκινήσει την επίθεση στην πρωτεύουσα της χώρας εδώ και μέρες, με αποτέλεσμα 2.800 άνθρωποι να έχουν ήδη εγκαταλείψει τα νότια τμήματα της πρωτεύουσας, ενώ η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για ζητήματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας Φεντερίκα Μογκερίνι έκανε σήμερα έκκληση για μια ανθρωπιστική εκεχειρία στη Λιβύη και για επιστροφή στις πολιτικές διαπραγματεύσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή