Ιράν, Τουρκία, Ρωσία υπέρ ακεραιότητας της Συρίας

Ιράν, Τουρκία, Ρωσία υπέρ ακεραιότητας της Συρίας

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΟΣΧΑ. Βουλευτές από τη Ρωσία, το Ιράν και την Τουρκία ζητούν τον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας, καθώς οι δηλώσεις Ισραηλινών και Αμερικανών αξιωματούχων αναζωπύρωσαν παλιές εδαφικές διενέξεις. Οι βουλευτές από τις διαφορετικές επιτροπές εξωτερικών υποθέσεων των τριών κοινοβουλίων συναντήθηκαν χθες στη Μόσχα για μια ειδική συνεδρίαση με αντικείμενο τη Συρία. Το ρωσικό πρακτορείο RIA-Novosti μετέδωσε δηλώσεις Ιρανού αξιωματούχου ότι η συζήτηση ήταν «μια καλή αρχή», αφού «επιβεβαιώθηκε η ανάγκη διατήρησης της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας, ειδικά όσον αφορά τα Υψίπεδα του Γκολάν». Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο μήνα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε διάταγμα για την αναγνώριση της ισραηλινής κυριαρχίας στα Γκολάν, τα οποία είχε προσαρτήσει το Ισραήλ κατά τη διάρκεια του πολέμου του 1967.

Σε άλλη εξέλιξη, η Aυστρία θέλει οι πολίτες της που πολέμησαν με το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, αλλά και το Ιράκ, να δικάζονται σε δικαστήρια εν είδει ΟΗΕ στη Μέση Ανατολή, αντί να επιστρέφουν στην πατρίδα τους για να δικαστούν. Τον περασμένο μήνα, οι υπό αμερικανικό έλεγχο δυνάμεις στη Συρία ανακοίνωσαν ότι ανακατέλαβαν το τελευταίο προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στη χώρα, εξουδετερώνοντας πλήρως το αυτοαποκαλούμενο χαλιφάτο. Μέχρι στιγμής, όμως, δεν υπάρχει σαφής διεθνής πολιτική για τον τρόπο χειρισμού των εξτρεμιστών που συνελήφθησαν εκεί και σε άλλες περιοχές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή