Τίρανα: αναζητούνται οι δράστες της ληστείας

Τίρανα: αναζητούνται οι δράστες της ληστείας

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΙΡΑΝΑ. Ο βαρυποινίτης δραπέτης των φυλακών των Τρικάλων, Αντβίν Μουράτι, είναι ο νεκρός στη ληστεία της Τρίτης στο αεροδρόμιο των Τιράνων, με λεία 10 εκατ. ευρώ. Οι ληστές διείσδυσαν στον χώρο του αεροδρομίου φορώντας μάσκες, στρατιωτικές στολές και οδηγώντας φορτηγάκι της οικονομικής αστυνομίας, την ώρα που τα μετρητά, προερχόμενα από τράπεζες των Τιράνων, μεταφέρονταν σε αεροσκάφος των Αυστριακών Αερογραμμών με προορισμό τη Βιέννη.

Οι βαριά οπλισμένοι ληστές απείλησαν τους υπαλλήλους της εταιρείας ασφαλείας και εισέβαλαν στο αεροσκάφος, από όπου αφαίρεσαν τους σάκους με τα χρήματα, για να τα φορτώσουν στο ημιφορτηγό τους. Την ώρα που οι δράστες διέφευγαν από χωματόδρομο δίπλα στην πίστα απογείωσης, το όχημά τους ήλθε αντιμέτωπο με αυτοκίνητο της αστυνομίας, που πραγματοποιούσε περιπολία τη στιγμή εκείνη. Οι ληστές, όμως, άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών με αυτόματα όπλα, κάνοντας επίσης χρήση χειροβομβίδων. Κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυροβολισμών ο Μουράτι έπεσε νεκρός και οι συνεργοί του πέταξαν το πτώμα του στον παρακείμενο ποταμό Λάνα. Τον σεσημασμένο κακοποιό, ο οποίος είχε αποδράσει από τις δικαστικές φυλακές των Τρικάλων το 2013, αναγνώρισε η αλβανική αστυνομία. Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας συνέχιζαν χθες την αναζήτηση των δραστών, ενώ σε μικρή απόσταση από το αεροδρόμιο εντοπίστηκε καμένο αυτοκίνητο, το οποίο πιθανολογείται ότι χρησιμοποίησαν οι ληστές για να διαφύγουν.

Πρόκειται για την τρίτη ληστεία στο αεροδρόμιο «Μητέρα Τερέζα» των Τιράνων, δημιουργώντας ερωτήματα για την αποτελεσματικότητα των μέτρων ασφαλείας στο μοναδικό διεθνές αεροδρόμιο της Αλβανίας. Οι Αρχές ερευνούν επίσης με ποιον τρόπο οι ληστές απέκτησαν πρόσβαση σε ημιφορτηγό της οικονομικής αστυνομίας και γιατί οι άνδρες ασφαλείας των εγκαταστάσεων του «Μητέρα Τερέζα» δεν ζήτησαν τις ταυτότητες των δραστών όταν αυτοί παρίσταναν τους αστυνομικούς. Η πρώτη ληστεία στο αεροδρόμιο των Τιράνων πραγματοποιήθηκε το 2016 και είχε στόχο τη χρηματαποστολή ιδιωτικής εταιρείας μεταφοράς κεφαλαίων, με προορισμό το αεροδρόμιο. Η δεύτερη ληστεία είχε και αυτή στόχο την ίδια εταιρεία ασφαλείας, με λεία 990.000 ευρώ. Η αστυνομία είχε εξιχνιάσει τις δύο πρώτες ληστείες, συλλαμβάνοντας τον κακοποιό Αλεξ Πέπα από το Ελμπασάν ως εγκέφαλο της συμμορίας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή