Τρία νέα Airbus 350 αγόρασε η γερμανική κυβέρνηση

Τρία νέα Airbus 350 αγόρασε η γερμανική κυβέρνηση

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Τρία νέα αεροσκάφη Airbus 350 αγόρασε η γερμανική κυβέρνηση για τις ανάγκες των μετακινήσεων κρατικών στελεχών, ύστερα από σειρά τεχνικών προβλημάτων του υπάρχοντος στόλου, που οδήγησαν ακόμη και το αεροσκάφος της καγκελαρίου Μέρκελ σε αναγκαστική προσγείωση στις 30 Νοεμβρίου. Το Βερολίνο θα δαπανήσει 1,2 δισ. ευρώ για τα τρία αεροσκάφη, το πρώτο από τα οποία θα παραδοθεί το 2020 και τα άλλα δύο το 2022. Μετά την ολοκλήρωση της παράδοσης, τα υπάρχοντα κρατικά αεροσκάφη, τύπου A340, θα αποσυρθούν. Στα τέλη Νοεμβρίου, η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ αναγκάστηκε να αναβάλει την άφιξή της στη σύνοδο του G7 στο Μπουένος Αϊρες της Αργεντινής μετά την εμφάνιση ηλεκτρικού προβλήματος στο αεροσκάφος της. Το Airbus είχε πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στην Κολωνία.

Το Airbus, με ονομασία «Κόνραντ Αντενάουερ», είχε υποβληθεί σε πλήρη τεχνικό έλεγχο και σε αλλαγή των ηλεκτρικών συστημάτων του μετά το περιστατικό. Στην πρώτη του πτήση μετά το πρόβλημα, όμως, την 1η Απριλίου, ένα από τα λάστιχα του αεροσκάφους τρύπησε κατά την προσγείωσή του στη Νέα Υόρκη, με τον υπουργό Εξωτερικών Χέικο Μάας ως επιβάτη. Ενα μήνα νωρίτερα, ο Μάας «έμεινε» στο Μάλι, εξαιτίας υδραυλικού προβλήματος άλλου κρατικού αεροσκάφους Airbus A319, ενώ στα τέλη Ιανουαρίου, ο πρόεδρος της χώρας, Σταϊνμάγερ, αναγκάστηκε να διανυκτερεύσει στην Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας για ανάλογο τεχνικό πρόβλημα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή