Πανεπιστήμιο του Μονάχου προβλέπει τον «νικητή» του Game of Thrones

Πανεπιστήμιο του Μονάχου προβλέπει τον «νικητή» του Game of Thrones

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να λύσουν το μυστήριο των αναπάντεχων θανάτων της σειράς-φαινόμενο, Game of Thrones, ενόψει και του τελευταίου κύκλου της, επιχείρησαν φοιτητές στο τμήμα Πληροφορικής τουΤεχνικού Πανεπιστημίου του Μονάχου.

Ανέπτυξαν εφαρμογή, η οποία αναλύει χιλιάδες δεδομένα από το διαδίκτυο και προβλέπει ποιοι χαρακτήρες της σειράς έχουν τις υψηλότερες πιθανότητες να επιβιώσουν και ποιοι φαίνεται ότι μάλλον θα πεθάνουν πριν το τέλος της σειράς.

Η ανάλυση είναι παρόμοια με εκείνες που πραγματοποιούνται για να καθοριστούν οι παρενέργειες που προκαλούν ορισμένα φάρμακα. Ο Γκάι Γιάχνταβ, επιβλέπων καθηγητής του πρότζεκτ, δήλωσε ότι παρόλο που η ανάλυση «βασίζεται σε δεδομένα που έχουν συλλεχθεί από τον κόσμο της φαντασίας, οι ίδιες τεχνικές τεχνητής νοημοσύνης χρησιμοποιούνται και στην πραγματικότητα».

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η Καλίσι έχει τις υψηλότερες πιθανότητες να επιβιώσει μέχρι το τέλος της σειράς, ενώ ο Μπρόν είναι πιθανότερο να αποτελέσει τον πρώτο νεκρό του νέου κύκλου.

Για το φινάλε της σειράς η Εμίλια Κλαρκ, που υποδύεται την Καλίσι, δήλωσε σε αποκλειστική συνέντευξή της στο περιοδικό «Κ» πώς «όταν διάβασα το τέλος, περπατούσα τρεις ώρες στους δρόμους για να το χωνέψω».

Η συνέχεια επί της οθόνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή