ΚΟΣΜΟΣ

Ιατρικό φαινόμενο: Δίδυμα γεννήθηκαν με δύο μήνες διαφορά

iatriko-fainomeno-didyma-gennithikan-me-dyo-mines-diafora-2312074

Μια σπάνια υπόθεση διδύμων είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας. Όπως έγινε γνωστό στο Γαλλικό Πρακτορείο από μία εκπρόσωπο τύπου μαιευτηρίου στη βόρεια Ιταλία, μια γυναίκα έφερε στον κόσμο τα δίδυμα αγοράκια της με διαφορά δύο μηνών. Η Ιταλίδα μαμά αρχικά γέννησε τον ένα της γιο, τον Αλεσάντρο, στις 24η Δεκεμβρίου, και κατόπιν τον άλλο, τον Αντρέα, που είδε τον κόσμο την 22α Φεβρουαρίου. 

Η μητέρα, ηλικίας 40 ετών, χρειάστηκε να εισηχθεί επειγόντως στο νοσοκομείο τον Δεκέμβριο του 2018 και γέννησε τον Αλεσάντρο, ένα πρόωρο αγοράκι βάρους 800 γραμμαρίων, στις 24 εβδομάδες της κύησης (6 μήνες).

Με τη βοήθεια της ιατρικής ομάδας, ο πλακούντας παρέμεινε ανέπαφος και το δεύτερο παιδάκι από τα δίδυμα μπόρεσε να συνεχίσει να αναπτύσσεται κανονικά στη μήτρα της μητέρας του.

Εξήντα ημέρες αργότερα, ήρθε στον κόσμο κι ο Αντρέα, που ζύγιζε 3 κιλά. Γεννήθηκε στις 33 εβδομάδες, ήτοι στους 8 μήνες της κύησης.

«Όλη η οικογένεια είναι καλά, αναμένεται να πάρουν εξιτήριο σε λίγες ημέρες» διαβεβαίωσε η αξιωματούχος του «Ιδρύματος για το Παιδί και τη Μητέρα του» της πόλης Μόνζα (κοντά στο Μιλάνο), που διαχειρίζεται το μαιευτήριο.

«Είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουμε ένα περιστατικό αυτού του είδους» υπογράμμισε.

Παραδόξως, τα δίδυμα δεν έχουν την ίδια ηλικία, γεγονός που μπέρδεψε τους υπαλλήλους του ληξιαρχείου, οι οποίοι και κλήθηκαν να συντάξουν το πιστοποιητικό γέννησης.Όπως αφηγήθηκε ο πατέρας, οι υπεύθυνοι διερωτήθηκαν: «Πρέπει να γράψουμε ότι είναι ο δίδυμος αδελφός ενός παιδιού που δεν έχει γεννηθεί ακόμη;». 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ