ΚΟΣΜΟΣ

Μπάνον και Φάρατζ καλεσμένοι σε διάσκεψη του AfD στο Βερολίνο

Μπάνον και Φάρατζ καλεσμένοι σε διάσκεψη του AfD στο Βερολίνο

Το κόμμα της γερμανικής ακροδεξιάς Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) προσκάλεσε τον πρώην σύμβουλο πολιτικής στρατηγικής του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, Στιβ Μπάνον, να μετάσχει σε διάσκεψη για τα μέσα ενημέρωσης στο Βερολίνο τον ερχόμενο μήνα.

Ο Μπάνον προσεκλήθη στην «διάσκεψη των ελεύθερων μέσων ενημέρωσης» που θα διεξαχθεί στις 11 Μαΐου στην γερμανική πρωτεύουσα, στην οποία έχουν επίσης προσκληθεί να μετάσχουν πολλοί δημοσιογράφοι και μπλόγκερ της δεξιάς, δήλωσε χθες εκπρόσωπος του κόμματος στο dpa, το Γερμανικό Πρακτορείο ειδήσεων.

«Τώρα οριστικοποιούμε τις τελευταίες λεπτομέρειες», δήλωσε παράλληλα ένας διοργανωτής της διάσκεψης στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, σημειώνοντας ότι έχει προσκληθεί επίσης ο Νάιτζελ Φάρατζ, ηγέτης του Κόμματος του Brexit στην Βρετανία.

Ο Μπάνον επεδίωξε τους τελευταίους μήνες να συσπειρώσει τα εθνικιστικά κινήματα στην Ευρώπη και να δημιουργήσει δεσμούς με πολλά κόμματα στη γηραιά ήπειρο.

Στις Βρυξέλλες ίδρυσε «Το Κίνημα» με σκοπό να διασυνδέσει τα εθνικιστικά και λαϊκιστικά κόμματα ενόψει των Ευρωεκλογών του Μαΐου.

Στη Γερμανία το AfD είναι από τον Σεπτέμβριο του 2017 το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης στο κοινοβούλιο απέναντι στην κυβέρνηση συνασπισμού συντηρητικών και σοσιαλδημοκρατών υπό την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ.

Σήμερα πιστώνεται ποσοστό 12 με 14% στην πρόθεση ψήφου σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ