ΚΟΣΜΟΣ

Βενεζουέλα: Πυρά Ρωσίας και Τουρκίας κατά Γκουαϊδό

Βενεζουέλα: Πυρά Ρωσίας και Τουρκίας κατά Γκουαϊδό

Πυρά κατά του ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό, με αφορμή τη νέα κρίση στη Βενεζουέλα, που τείνει να λάβει διαστάσεις εμφύλιας σύρραξης, εξαπολύουν Μόσχα και Αγκυρα.

Σε ανακοίνωσή του, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγορεί, μεταξύ άλλων, τη «ριζοσπαστική αντιπολίτευση της χώρας, ότι έχει καταφύγει σε βίαιες πρακτικές, αντί να επιχειρήσει να λύσει με ειρηνικό τρόπο τις πολιτικές διαφορές», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταδίκασεμε μήνυμά του στο Twitter «την απόπειρα πραξικοπήματος», όπως τη χαρακτήρισε, από τον Γκουαϊδό.

«Ως χώρα που έχουμε δώσει μάχη εναντίον των πραξικοπημάτων και γνωρίζουμε τις αρνητικές συνέπειες που προκαλούν, καταδικάζουμε την απόπειρα πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα» έγραψε ο Ερντογάν. «Ολόκληρος ο κόσμος πρέπει να σέβεται τις δημοκρατικές επιλογές των Βενεζουελάνων», πρόσθεσε.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος εξέφρασε, επίσης μέσω Twitter, την ανησυχία του «για τις προσπάθειες κατά της συνταγματικής τάξης στη Βενεζουέλα». «Είμαστε αντίθετοι σε κάθε αντιδημοκρατική μέθοδο εις βάρος μιας νομιμοποιημένης κυβέρνησης», συμπλήρωσε ο ίδιος. 

με πληροφορίες από Reuters