ΚΟΣΜΟΣ

Μεγιστάνας πουλάει τα έργα τέχνης του γιατί… δεν έχει λεφτά

Μεγιστάνας πουλάει τα έργα τέχνης του γιατί… δεν έχει λεφτά

Ο Ιάπωνας Γιουσάκου Μαεζάβα, μεγιστάνας που δραστηριοποιείται στον χώρο της μόδας και αδιαμφισβήτητος μαικήνας της σύγχρονης τέχνης, προτίθεται να διαθέσει σε δημοπρασία έργα τέχνης αξίας εκατομμυρίων δολαρίων γιατί δεν έχει λεφτά.

Ο 43χρονος ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Zozo – εταιρίας ηλεκτρονικού λιανεμπορίου ειδών ένδυσης – και λάτρης της τέχνης έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter το Σάββατο ότι σκοπεύει να πουλήσει αρκετά έργα τέχνης σε δημοπρασία του οίκου Sotheby's στη Νέα Υόρκη στις 16 Μαΐου. Μάλιστα, επισύναψε στην ανάρτησή του δύο φωτογραφίες, η μια από έναν πίνακα του Εντ Ρούσα, αξίας μεταξύ 2 και 3 εκατομμυρίων δολαρίων και η άλλη από έναν πίνακα με λουλούδια του 'Αντι Γουόρχολ που εκτιμάται μεταξύ 1,5 και 2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Απαντώντας στην ερώτηση ενός χρήστη του Twitter αν η πώληση γίνεται γιατί ο επιχειρηματίας δεν έχει λεφτά, ο Μαεζάβα απάντησε: «Ναι, γιατί ουδέποτε είχα χρήματα επειδή πάντα τα ξόδευα». 

Ο ίδιος δεν δίστασε κατά το παρελθόν να δαπανήσει εκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσει πίνακες των Πικάσο, Μπασκιά και Γουόρχολ. Τον Μάιο του 2017 πλήρωσε 110,5 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία του Σόθμπις για την αγορά ενός έργου του Ζαν-Μισέλ Μπασκιά.

Μεγιστάνας πουλάει τα έργα τέχνης του γιατί… δεν έχει λεφτά-1

Επίσης ο Μαεζάβα θα είναι ο πρώτος τουρίστας του διαστήματος που θα κάνει το πρώτο ταξίδι γύρω από τη Σελήνη.

Μεγιστάνας πουλάει τα έργα τέχνης του γιατί… δεν έχει λεφτά-2

Ο επιχειρηματίας πλήρωσε ήδη το εισιτήριό του για να επιβιβαστεί στο διαστημικό λεωφορείο Big Falcon Rocket, το οποίο θα κοστίσει 5 δισεκατομμύρια δολάρια και θα είναι έτοιμο το νωρίτερο το 2023, όπως είπε ο 'Ελον Μασκ, πρόεδρος της εταιρίας Space X.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ -ΜΠΕ